Vidljiva ranjivost

27 srpnjaPročitajte: Poslanica Efežanima 4:2-6

2 sa svom poniznošću i krotkošću, strpljivo podnoseći jedan drugoga u ljubavi. 3 Nastojte čuvati jedinstvo Duha vezom mira. 4 Jedno tijelo i jedan Duh, kao što ste i pozvani u jednoj nadi svoga poziva. 5 Jedan Gospodin, jedna vjera, jedno krštenje! 6 Jedan Bog i Otac sviju koji vlada nad svima, djeluje po svima i boravi u svima.

Da živite… strpljivo podnoseći jedan drugoga u ljubavi.

Efežanima 4:1,2

BOJALA sam, ali sam ipak izišla iz kuće nekoliko tjedana nakon operacije ramena. Osjećala sam se sigurnom držeći ruka u povezu, ali kirurg i fizioterapeut savjetovali su mi da ga prestanem nositi. A onda sam pročitala ovo: »U ovoj fazi povez više nije nužan, ali možete ga nositi kao vidljivi znak ranjivosti u nekontroliranom okruženju«

Da, to je to! Bojala sam se zagrljaja oduševljenih susjeda i prijatelja ili prolaznika koji bi me slučajno okrznuli u prolazu. Skrivala sam se iza svjetloplavog poveza jer sam se bojala boli.

Ranjivost može biti zastrašujuća. Želimo da nas ljudi vole i prihvaćaju zbog toga tko smo, ali bojimo se da će nas odbaciti ako nas upoznaju, a to će nas boljeti. Što ako saznaju da nismo dovoljno pametni… ljubazani… dobri?

No, kao članovi Božje obitelji odgovorni smo jedni drugima pomagati rasti u vjeri. Rečeno nam je: »Zato tješite jedni druge i potičite jedan drugoga« (1 Solunjanima 5:11) i strpljivo podnosite »jedan drugoga u ljubavi« (Efežanima 4:2).

Kada smo iskreni i ranjivi u odnosima s drugim vjernicima, možda ćemo otkriti da imamo zajedničke borbe i iskušenja ili ćemo naučiti biti poslušni. Ali prije svega, zajedno ćemo uživati u čudu Božjeg dara milosti u svojem životu.

Cindy Hess Kasper

Kada priznamo svoje borbe, moći ćemo pomoći jedni drugima.