Radite što on kaže

04 rujan 2016Pročitajte: Ponovljeni zakon 5:28-33

28 Kad je Gospodin čuo vaše riječi, što mi ih glasno kazaste, reče mi Gospodin: Čuo sam riječi što ti ih taj narod glasno reče. Imaju pravo u svemu što kažu. 29 O, kad bi im bilo srce uvijek takvo da me se vazda boje i drže sve moje zapovijedi! Tada bi bilo uvijek dobro njima i njihovoj djeci. 30 Idi i reci im: Vratite se u svoje šatore! 31 A ti ostani ovdje kod mene! Kazat ću sve zapovijedi, zakone i naredbe koje ćeš ih naučiti, da po njima rade u zemlji koju ću im dati u posjed. 32 Gledajte dakle da činite tako kako vam je zapovjedio Gospodin, Bog vaš! Ne odstupajte od toga ni desno ni lijevo! 33 Idite točno putem što vam ga je pokazao Gospodin, Bog vaš, da ostanete na životu i da vam dobro bude, i da dugo prebivate u zemlji koju ćete uzeti u posjed!«

Idite točno putem što vam ga je pokazao Gospodin, Bog vaš.

Ponovljeni zak. 5:33

TREBAO sam podzemni spremnik za vodu i točno sam znao kako želim da bude napravljen pa sam graditelju dao jasne upute. Kada sam sljedećeg dana došao vidjeti što je napravio, razljutio sam se jer sam vidio da se nije držao mojih uputa. Promijenio je plan, a time i rezultat. Isprika koju mi je dao razljutila me isto toliko kao i to što nije slijedio upute.

Dok sam gledao kako iznova radi betonski zid, i kako je moje nezadovoljstvo splašnjavalo, preplavio me je osjećaj krivnje. Koliko sam puta i sam morao iznova raditi stvari u životu zbog poslušnosti Gospodinu?

Poput drevnih Izraelaca, koji često nisu činili ono što im je Bog rekao, i mi radimo po svome. No poslušnost je željeni rezultat dubljeg odnosa s Bogom. Mojsije je rekao narodu: »Gledajte dakle da činite tako kako vam je zapovijedio Gospodin… Idite točno putem što vam ga je pokazao Gospodin, Bog vaš« (r. r. 32,33). Mnogo godina nakon Mojsija Isus je pozvao svoje učenike da Mu vjeruju i ljube jedni druge.

To je vrsta predaje srca koja vodi vašoj dobrobiti. Kao što vam Duh pomaže da budete poslušni, ne zaboravite da »Bog čini u vama da hoćete i vršite ono što je Njemu ugodno« (Filipljanima 2:13).

Lawrence Darmani

Što smo bliže Bogu, jasnije vidimo Njegovo vodstvo.