Bitne riječi

25 rujan 2016Pročitajte: Prva Ivanova poslanica 1:1-4

1 Što je bilo od početka, što smo čuli, što smo vidjeli svojim očima, što razmotrismo i što naše ruke opipaše o Riječi života 2 – jer se Život očitova, i vidjeli smo, i svjedočimo, i navješćujemo vam život vječni, koji bijaše u Oca, i objavi se nama. 3 Što smo vidjeli i čuli navješćujemo i vama, da i vi imate zajedništvo s nama; a naše je zajedništvo s Ocem i s njegovim Sinom Isusom Kristom. 4 Ovo vam pišemo da radost naša bude potpuna.

Što je bilo od početka, što smo čuli, što smo vidjeli svojim očima… o Riječi života.

1 Ivanova 1:1

KADA sam počeo raditi kao urednik Kruha našeg svagdašnjeg, za svake bih korice odabrao neki biblijski redak. Nakon nekog vremena počeo sam se pitati ima li to smisla.

Nedugo nakon toga pisala mi je jedna čitateljica i opisala kako se dvadeset godina molila za svoga sina, ali on i dalje nije htio čuti za Isusa. A onda je jednoga dana svratio i pročitao redak na koricama knjižice koja se nalazila na njezinu stolu. Duh je upotrijebio te riječi da uvidi da je grješan i u tom je trenutku predao svoj život Isusu.

Ne sjećam se stiha ni ženina imena, no mislim da mi Bog nikada nije progovorio jasnije. Odgovorio je na ženinu molitvu kroz redak koji sam odabrao prije skoro godinu dana. Vječni je Bog unio nadnaravno u moj rad i u svoje riječi.

Ivan je učenik koji je za Isusa rekao da je »Riječ života« (r. 1) i želio je da svi znaju što to znači. »Navješćujemo vam život vječni, koji bijaše u Oca, i objavi se nama«, rekao je za Isusa (r. 2). »Što smo vidjeli i čuli, navješćujemo i vama da i vi imate zajedništvo s nama« (r. 3).

Nema ničega magičnog u biblijskom retku na stranici. No, riječi Svetoga pisma imaju snagu koja mijenja život jer nas vode k Riječi života – Isusu.

Tim Gustafson

Riječi koje upućuju na Krista uvijek su bitne.