Vaše putovanje

20 listopad 2016Pročitajte: Evanđelje po Ivanu 14:15-21

15 Ako me ljubite, držite moje zapovijedi! 16 A ja ću moliti Oca i dat će vam drugoga Branitelja, da ostane s vama dovijeka: 17 Duha istine, kojega svijet ne može primiti, jer ga ne vidi niti ga poznaje; a vi ga poznajete jer ostaje kod vas i u vama će prebivati. 18 Ne ću vas ostaviti sirote, doći ću k vama. 19 Još malo i svijet me ne će više vidjeti. A vi me vidite jer ja živim, a i vi ćete živjeti. 20 U onaj dan spoznat ćete da sam ja u svojemu Ocu, i vi u meni, i ja u vama. 21 Tko ima moje zapovijedi i drži ih, on je onaj koji me ljubi. A onoga tko ljubi mene, ljubit će moj Otac, i ja ću ga ljubiti i očitovat ću mu sebe samoga.«

Ne ću vas ostaviti sirote, doći ću k vama.

Ivan 14:18

ODRASTAO sam u buntovnim 1960-ima i vjera me nije zanimala. Cijelog sam života išao u crkvu, ali uzvjerovao sam tek u ranim dvadesetima, nakon teške nesreće. I od tada svima govorim o Isusovoj ljubavi prema nama. Bilo je to dugo putovanje.

Dakako, riječ »putovanje« savršeno opisuje život u ovom slomljenom svijetu. Putem nailazimo na planine i doline, rijeke i ravnice, zakrčene autoceste i puste staze – doživljavamo uspone i padove, radosti i tuge, sukobe i gubitke, žalosti i samoću. Ne vidimo put koji je pred nama, tako da moramo prihvatiti stvari kakve jesu, a ne kakve bismo željeli da budu. No Kristov se sljedbenik ne mora sam nositi sa životom. Sveto pismo podsjeća nas na stalnu Božju prisutnost. Nema mjesta na koje bismo mogli otići, a da On nije ondje (Psalam 139:7-12). Nikada nas neće ostaviti niti napustiti (Ponovljeni zak. 31:6; Hebrejima 13:5). Nakon što je obećao poslati Duha Svetoga, Isus je rekao svojim učenicima: »Neću vas ostaviti siročad. Vratit ću se k vama» (Ivan 14:18, K. S.).

S nedaćama i prilikama s kojima se susrećemo na svojem putovanju možemo se suočiti bez straha jer nam je Bog obećao da će uvijek biti s nama.

Bill Crowder

Živjeti životom vjere znači da nikada nećeš znati kamo si vođen. Ali to znači voljeti i poznavati Onoga koji te vodi. Oswald Chambers