Ljubav bolja od života

21 listopad 2016Pročitajte: Tužaljke 3:21-26

21 Ovo ću pomisliti u sebi,
iz toga ću crpsti ufanje:
22 Milost je Gospodnja da nismo sasvim uništeni,
neiscrpno je njegovo milosrđe.
23 Ponavlja se svako jutro.
Vrlo je velika tvoja vjernost.
24 Velim: »Gospodin je moj dio;
zato se ufam u njega.«
25 Gospodin je dobrostiv onome koji ga čeka,
duši koja ga traži.
26 Dobro je mirno čekati
Gospodnju pomoć.

Ljubav je Tvoja bolja od života, moje usne će Te slaviti.

Psalam 63:4

NA nedavnom putovanju zrakoplovom imali smo problema pri slijetanju. Nakon što smo dodirnuli sletnu stazu, avion je počeo vrludati lijevo-desno. Neki su putnici bili vidno uznemireni, ali napetost je nestala kada su djevojčice koje su sjedile iza mene počele navijati: »Hura! Hajde još jednom!»

Djeca su otvorena za nove avanture i gledaju život prostodušno, očima punih divljenja. Možda je upravo to ono što je Isus imao na umu kad je rekao: »Tko ne primi Božjega kraljevstva kao dijete, ne će doći u njega« (Marko 10:15).

Život ima svoje nedaće i žalosti. Malo ih je to znalo bolje od Jeremije kojega zovu i ‘plačući prorok’. No, usred nevolja koje su ga snašle, Bog je ohrabrio Jeremiju nevjerojatnom istinom: »Milost je Gospodnja da nismo sasvim uništeni, neiscrpno je Njegovo milosrđe. Ponavlja se svako jutro. Vrlo je velika Tvoja vjernost» (Tužaljke 3:22,23).

Nova Božja milosrđa mogu doći u naš život u bilo kojem trenutku. Ona su uvijek tu, vidimo ih kada živimo s djetinjim očekivanjem – gledamo i čekamo ono što samo On može učiniti. Jeremija je znao da Božja dobrota nije ograničena našim neposrednim okolnostima i da je Njegova vjernost veća od najvećih problema u našem životu. Pogledajte oko sebe i vidjet ćete neiscrpna Božja milosrđa.

James Banke

Bog je veći od bilo čega što nam se događa.