Odaberite promjenu

24 listopad 2016Pročitajte: Ezekiel 18:25-32

25 Kažete: Gospodnji put nije pravedan! – Čujte, Izraelova kućo: Moj put da nije pravedan? Nisu li vaši putovi nepravedni? 26 Ako se pravednik odvrati od svoje pravednosti i čini zlo, i umre u tom, umre zbog zla što ga je učinio. 27 A odvrati li se bezbožnik od svoje bezbožnosti, što ju je učinio, i čini li pravo i pravdu, sačuvat će svoj život. 28 Ako uvidi i odvrati se od svih svojih opačina, što ih je učinio, živjet će i ne će poginuti. 29 Ali Izraelova kuća veli: Gospodnji put nije pravedan! – Moji putovi da nisu pravedni, Izraelov dome? Nisu li vaši putovi nepravedni?
30 Zato ću svakomu od vas suditi po njegovim putovima, kućo Izraelova«, govori svemogući Gospodin. »Obratite se i odvratite se od svih svojih grijeha, da vam oni ne budu više na sablazan i krivnju. 31 Odbacite od sebe sve grijehe što ste ih počinili, i uzmite novo srce i nov duh! Jer zašto biste pomrli, Izraelova kućo? 32 Jer meni nije mila smrt onoga koji treba umrijeti«, govori svemogući Gospodin. »Obratite se i živite!«

Odbacite od sebe sve grijehe što ste ih počinili, i uzmite novo srce i nov duh!

Ezekiel 18:31

MOJ sin nedavno je dobio malog robota kojeg je mogao programirati da obavlja jednostavne zadaće. Krenuti naprijed, stati i vrati se istim putem. Čak je mogao reproducirati snimljene zvukove. Radio je točno ono što mu je moj sin rekao da radi. Nikada se nije spontano smijao ili krenuo u neplaniranom smjeru. On nije imao izbora.

Kad je Bog stvorio ljude nije načinio robote. Načinio nas je na svoju sliku, a to znači da možemo misliti, zaključivati i donositi odluke. Možemo birati između dobra i zla. Pa čak ako smo povremeno neposlušni Bogu, možemo odlučiti promijeniti smjer svojega života.

Kada su drevni Izraelci bili neposlušni Bogu, On im je govorio preko proroka Ezekiela. »Odvratite se od svih svojih grijeha, da vam oni ne budu više na sablazan… i uzmite novo srce i nov duh!» (Ezekiel 18:30,31) rekao im je.

Ovakva promjena može započeti samo jednim odabirom osnaženim Duhom Svetim (Rimljanima 8:13). Možda će to značiti reći ‘ne’ u kritičnom trenutku. Nema više ogovaranja. Nema više pohlepe. Nema više ljubomore. Nema više ___________ (popunite prazninu). Ako ste upoznali Isusa, više niste rob grijeha. Možete odabrati da se promijenite, a uz Božju pomoć, ta osobna revolucija može započeti danas.

Jennifer Benson Schuldt

Za novi početak, tražite Boga novo srce.