Lijepo jedinstvo

07 prosinac 2016Pročitajte: Poslanica Efežanima 4:1-6

1 Molim vas dakle ja, sužanj u Gospodinu, da živite dostojno zvanja u koje ste pozvani, 2 sa svom poniznošću i krotkošću, strpljivo podnoseći jedan drugoga u ljubavi. 3 Nastojte čuvati jedinstvo Duha vezom mira. 4 Jedno tijelo i jedan Duh, kao što ste i pozvani u jednoj nadi svoga poziva. 5 Jedan Gospodin, jedna vjera, jedno krštenje! 6 Jedan Bog i Otac sviju koji vlada nad svima, djeluje po svima i boravi u svima.

Nastojte čuvati jedinstvo Duha vezom mira.

Efežanima 4:3

VIDJETI tri velike grabežljive životinje kako se maze i igraju vrlo je neobično. Ipak, upravo se to svakodnevno događa u Georgiji. Nakon višemjesečnog zanemarivanja i zlostavljanja u jednome podrumu u Atlanti, lav, bengalski tigar i crni medvjed spašeni su i smješteni u prihvatilište za životinje Noina arka.

»Nismo ih mogli razdvojiti«, rekao je pomoćnik direktora. »S obzirom na to da su došli kao neka vrsta obitelji, odlučili smo ih ostaviti zajedno.« Njih troje su pronašli utjehu jedni u drugima dok su ih zlostavljali i, usprkos njihovim razlikama, dobro se slažu.

Jedinstvo je lijepa stvar. No, jedinstvo o kojemu Pavao piše u pismu vjernicima u Efezu je bez premca. Pavao je poticao Efežane da žive dostojno svoga poziva kao članovi jednoga tijela u Kristu (r. r. 4,5). Snagom Duha Svetoga moći će živjeti u jedinstvu budu li jačali poniznost, blagost i strpljivost. To pomaže i nama podnositi »jedan drugoga u ljubavi« (r. 2) kroz zajedništvo koje imamo u Kristu Isusu.

Unatoč našim razlikama, kao članovi Božje obitelji pomireni smo s Njime smrću našega Spasitelja i pomireni jedni s drugima trajnim djelovanjem Duha Svetoga u našim životima.

Marvin Williams

Održavamo jedinstvo tako što smo ujedinjeni u Duhu.