Radost za sve

25 prosinca 2016Pročitajte: Evanđelje po Luki 2:8-14

8 U onom kraju držali su pastiri u polju noćnu stražu kod svoga stada. 9 Tada stupi Gospodnji anđeo pred njih i Gospodnja ih slava obasja. I vrlo se uplašiše. 10 A anđeo im reče: »Ne bojte se! Evo, javljam vam veliku radost, koja je za sav narod: 11 Danas vam se u Davidovu gradu rodi Spasitelj, Mesija i Gospodin. 12 I ovo neka vam je znak: Naći ćete dijete što je povijeno u pelenice i leži u jaslama.« 13 Odjedanput se pridruži anđelu velika nebeska vojska koja je hvalila Boga i pjevala:
14 »Slava Bogu na visini i na zemlji mir ljudima,
jer su mu omiljeli.«

»Ne bojte se! Evo, javljam vam veliku radost, koja je za sav narod.«

Luka 2:10

POSLJEDNJEGA dana konferencije kršćanskih izdavača u Singapuru, 280 sudionika iz 50 zemalja okupilo se na trgu ispred hotela za snimanje zajedničke fotografije. S balkona na drugom katu fotograf je napravio snimke iz svih mogućih kutova i konačno rekao: »Gotovo je.« Iz mnoštva se začuo uzvik olakšanja: »Radost svijetu!« Istoga je trenutka netko odgovorio zapjevavši stih poznate božićne pjesme: »Gospodin je došao.« Postupno su se pridruživali i ostali. Ubrzo su svi pjevali. Bila je to dirljiva slika jedinstva i radosti koju nikada neću zaboraviti.

U Lukinu izvještaju anđeo je objavio rođenje Isusa skupini pastira riječima: »Ne bojte se! Evo, javljam vam veliku radost, koja je za sav narod. Danas vam se u Davidovu gradu rodi Spasitelj, Mesija i Gospodin« (r. r. 10,11).

To nije bila radost samo za nekolicinu ljudi nego za sve. »Jer je Bog tako ljubio svijet da je predao svojega jedinorođenog Sina da svaki koji vjeruje u Njega ima vječni život« (Ivan 3:16).

I dok drugima prenosimo tu poruku o Isusu koja mijenja živote, pridružimo se velikome mnoštvu koje diljem svijeta navješćuje »Slavu Njegove pravednosti i čuda Njegove ljubavi.«

»Radost svijetu, Gospodin je došao!«

David McCasland

Radosna vijest o Isusovu rođenju izvor je radosti za sve.