Sada je dan!

31 prosinac 2016Pročitajte: Druga poslanica Korinć. 5:18 – 6:2

18 Ali je sve od Boga koji nas pomiri sa sobom po Kristu i dade nam službu pomirenja. 19 Bog je naime u Kristu pomirio svijet sa sobom, ne uračunavši ljudske prijestupe i povjerivši nam riječ pomirenja. 20 Poslanici smo u ime Krista jer Bog po nama zove. Molimo vas u ime Krista: pomirite se s Bogom! 21 Njega koji nije znao grijeha, opteretio je za nas grijehom da mi postanemo Božja pravda u njemu.
6
1 Kao Božji suradnici opominjemo vas da ne primate uzalud Božju milost. 2 Jer govori:
»U pogodno vrijeme te usliših
i u dan spasenja pomogoh ti.«
Evo, sad je pogodno vrijeme! Evo, sad je dan spasenja!

Evo, sad je pogodno vrijeme! Evo, sad je dan spasenja!

2 Korinćanima 6:2

NAŠA unuka predškolske dobi Maggie i njezina mlađa sestra Katie dovukle su nekoliko deka u stražnje dvorište i počele podizati šator u kojem će se igrati. Neko su vrijeme bile vani, a onda je njihova mama čula da ju Maggie zove.

»Mama, dođi brzo!« vikala je. »Želim pozvati Isusa u svoje srce i trebam tvoju pomoć!« Očito je u tome trenutku osjetila potrebu za Isusom i bila je spremna prihvatiti Ga kao svog Spasitelja.

Hitnost Maggieina poziva upućena mami podsjeća me na Pavlove riječi o spasenju zapisane u 6. poglavlju Druge poslanice Korinćanima. Govorio o tome da je Isusovim dolaskom – uključujući Njegovu smrt i uskrsnuće – započelo novo razdoblje koje zovemo »Vrijeme Božje milosti«.« Mi živimo u tom vremenu, a spasenje je dostupno svima, upravo sad. Pavao je napisao: »Pazite! Sad je pravo vrijeme, sad je dan spasenja!« (r. 2, K. S.) Svi koji se još nisu pouzdali u Isusa za oproštenje grijeha, vrijeme je da to sad učine. Hitno je.

Možda vas je Duh Sveti potaknuo da uvidite potrebu da svoje pouzdanje stavite u Isusa. Poput Maggie, nemojte odgađati. Potrčite Isusu. Sada je dan!

Dave Branon

Bože, Tebi pjevam ja, slavim Tvoje sveto ime.

U moj život si ušao, darovao mi spasenje.

Nema boljega dana od danas da uđete u Božju obitelj.