Ljubav se očitovala

Pročitajte: Prva Ivanova poslanica 4:9-16

9 Po tom se pokaza Božja ljubav prema nama: što Bog svoga Sina jedinorođenoga posla na svijet, da živimo po njemu. 10 U tom je ljubav; ne da smo mi ljubili Boga, nego je on ljubio nas i poslao svojega Sina kao žrtvu pomirnicu za naše grijehe.
11 Ljubljeni, ako je Bog nas tako ljubio, i mi trebamo ljubiti jedni druge. 12 Boga nije nikad nitko vidio. Ako ljubimo jedni druge, Bog ostaje u nama, i ljubav je njegova savršena u nama. 13 Po tom znamo da u njemu ostajemo i on u nama što nam je dao od svojega Duha. 14 Mi smo vidjeli i svjedočimo da je Otac poslao Sina za Spasitelja svijeta. 15 Tko god priznaje da je Isus Sin Božji, Bog ostaje u njemu, i on u Bogu. 16 Mi smo upoznali ljubav koju Bog ima prema nama i povjerovali joj. Bog je ljubav, i tko ostaje u ljubavi, u Bogu ostaje, i Bog ostaje u njemu.

Po tom se pokaza Božja ljubav prema nama: što Bog svoga Sina jedinorođenoga posla na svijet, da živimo po Njemu.

1 Ivanova 4:9

KADA se niz malih ružičastih plakata Volim te misteriozno pojavilo u gradu Wellandu, Ontario, lokalna je novinarka Maryanne Firth krenula u akciju. No, nije otkrila ništa. Nekoliko tjedan poslije pojavili su se novi plakatići na kojima je pisalo ime lokalnog parka, datum i vrijeme.

U pratnji znatiželjnih sugrađana Firth je došla u park u zakazano vrijeme. Tamo je zatekla muškarca u odijelu koji je uspješno skrivao lice. Zamislite njezino iznenađenje kada joj je pružio buket cvijeća i zaprosio ju! Tajanstveni je čovjek bio Ryan St. Denis – njezin dečko. Radosno je prihvatila.

Denisovo očitovanje ljubavi svojoj zaručnici može su činiti malo pretjeranim, ali Božje očitovanje ljubavi nama nije ništa manje ekstravagantno! »U tome nam se očitovala ljubav Božja što je Bog poslao na svijet svoga jedinorođenog Sina da živimo u Njemu« (r. 9, K. S.).

Isus nije samo znak ljubavi, poput ruže koju jedna osoba daruje drugoj. On je Bog koji je postao čovjekom i dragovoljno dao svoj život, tako da svatko tko vjeruje u Njega za spasenje može imati vječni savez s Bogom. Ništa ne može odvojiti kršćanina »od Božje ljubavi koja je u Kristu Isusu Gospodinu našemu« (Rimljanima 8:39).

Jennifer Benson Schuldt

Znamo koliko nas Bog voli jer je poslao svoga Sina da nas spasi.