Vidjeti do sutra

Pročitajte: Druga poslanica Korinćanima 5:1-9

1 Uistinu znamo: kad se raskopa ova naša zemaljska kuća koja je kao šator, imamo zgradu od Boga, nerukotvorenu vječnu kuću na nebesima. 2 Doista, uzdišemo za tim da se povrh ovoga obučemo u svoje nebesko prebivalište, 3 samo da se nađemo odjeveni, a ne goli! 4 Dok smo u ovom šatoru, uzdišemo pritisnuti, jer se ne želimo svući, nego se obući, tako da život proguta što je smrtno. 5 A Bog nas upravo za to pripravlja i dade nam zalog Duha. 6 Tako se dakle čvrsto uzdamo, jer znamo: dok smo u tijelu, u tuđini smo, daleko od Gospodina; 7 jer putujemo u vjeri, a ne u gledanju. 8 Ali se čvrsto uzdamo i više volimo odseliti iz tijela i naseliti se kod Gospodina. 9 Zato se i trsimo da mu omilimo, bilo da se odseljavamo bilo da se naseljavamo.

… jer putujemo u vjeri, a ne u gledanju.

2 Korinćanima 5:7

VOLIM gledati plavo nebo bez ijednog oblačka. Ono je dio remekl-djela našega Stvoritelja i dano nam je da u njemu uživamo. Zamislite koliko tek piloti vole taj pogled. U svome poslu rabe nekoliko izraza kojima opisuju savršeno nebo za letenje, ali meni je najdraži ovaj: ‘Vidi se do sutra’.

‘Vidjeti do sutra’ je izvan našeg dosega. Ponekad se čak mučimo vidjeti ili razumjeti što nam život donosi danas. U Bibliji piše: »Slušajte sad vi, koji govorite: ‘Danas ili sutra poći ćemo u ovaj li onaj grad, provest ćemo ondje jednu godinu, trgovat ćemo i steći ćemo.’ A ne znate što će biti sutra! Doista, što je vaš život? Dašak ste koji se na čas pojavi, i onda ga nestane. Umjesto da reknete: ‘Ako Gospodin htjedne, živjet ćemo i učinit ćemo ovo ili ono« (Jakovljeva 4:13-15).

Ali to ograničenje nije razlogom za očaj. Upravo suprotno. Pouzdajemo se u Boga koji savršeno vidi sva naša sutra – i koji zna što trebamo da bismo se mogli suočiti s nevoljama. Apostol Pavao to je znao. Zato nas ohrabruje ovim riječima: »Krećemo se, naime, u području vjere, a ne u području gledanja« (2 Korinćanima 5:7, K. S.).

Kada Bogu povjerimo svoje danas, kao i svoja sutra koja ne možemo vidjeti, ne moramo se brinuti o onome što će nam donijeti život. Idemo s Njime i On zna što je pred nama i dovoljno je moćan da to riješi.

Bill Crowder

Bog vidi od početka do kraja.