To nisam ja

Pročitajte: Prva Petrova poslanica 4:7-11

7 Svemu se približio kraj. Budite dakle mudri i budni u molitvama! 8 A prije svega imajte neprestanu ljubav među sobom, jer ljubav pokriva mnoštvo grijeha! 9 Budite gostoljubivi jedni prema drugima bez mrmljanja! 10 Poslužujte jedni druge, svaki darom koji je primio, kao dobri upravitelji različite Božje milosti. 11 Ako tko govori, neka govori kao Božje riječi; ako tko služi, neka služi kao po jakosti koju Bog daje, da se u svemu slavi Bog po Isusu Kristu kome pripada slava i vlast u vijeke vjekova! Amen.

Poslužujte jedni druge, svaki darom koji je primio.

1 Petrova 4:10

DOK sam nedavno bio na godišnjem odmoru, odložio sam britvicu i pustio bradu. Prijatelji i suradnici različito su reagirali, no većini se svidjela. A onda sam jednoga dana pogledao bradu i zaključio: »To nisam ja« i potražio britvicu.

Razmišljao sam o tome tko smo i zašto nam jedna ili druga stvar ne pristaje. Prvenstveno zbog toga što nam je Bog dao različitu osobnost i sklonosti. Dobro je da svi nemamo iste hobije, ne volimo istu hranu i ne slavimo Boga u istoj crkvi. Svatko od nas jedinstveno je i »predivno i čudesno stvoren« (Psalam 139:14). Petar je uočio da imamo različite darove kako bismo služiti jedni drugima (1 Petrova 4:10-11).

Isusovi učenici nisu morali predočiti svoje karakteristike na ulazu u Njegov svijet. Petar je bio toliko nagao da je odrezao uho sluzi Velikog svećenika one noći kada je Isus uhićen. Toma je trebao dokaze kako bi vjerovao da je Krist uskrsnuo. No Gospodin ih nije odbacio. Trebali su sazrijeti i On ih je oblikovao i pripremio za svoju službu. Razmišljamo li o tome kako najbolje služiti Gospodinu, mudro je razmotriti svoje darove i osobine, te ponekad reći: »To nisam ja.« Ako nas Bog pošalje u nepoznato, On to čini kako bi razvio naše jedinstvene darove i osobnosti. Veličamo Njegovu kreativnost kada Mu dopuštamo da nas upotrijebi kakvi jesmo.

– Dave Branon

Nema običnih ljudi – stvoreni smo da budemo jedinstveni.