Nasljedstvo

Pročitajte: Druga poslanica Timoteju 1:1-5

1 Pavao, apostol Isusa Krista po volji Božjoj, prema obećanju ispunjenom u Kristu Isusu, 2 Timoteju, ljubljenome sinu. Milost ti, milosrđe i mir od Boga Oca i Krista Isusa, našega Gospodina.
3 Zahvaljujem Bogu kojemu služim od predaka čistom savješću, dok te se bez prestanka spominjem u svojim molitvama noć i dan. 4 Sjećajući se tvojih suza, poželim te vidjeti, da se ispunim radošću. 5 Sjećam se tvoje iskrene vjere koja se nastani najprije u tvojoj baki Loidi i u tvojoj majci Euniki, a uvjeren sam i u tebi.

Sjećam se tvoje iskrene vjere koja se nastani najprije u tvojoj baki Loidi i u tvojoj majci Euniki.

2 Timoteju 1:5

DJED i baka Harris nisu imali mnogo novca, pa ipak su svaki Božić uspjeli učiniti nezaboravnim za nas unuke. Uvijek je bilo obilje hrane, smijeha i ljubavi. I od najranije dobi naučili smo da je Isus taj koji čini tu proslavu mogućom.

Isto nasljedstvo i mi želimo ostaviti svojoj djeci. Kada smo se prošloga prosinca okupili kako bi proslavili Božić s obitelji, shvatili smo da je ta prekrasna tradicija započela s djedom i bakom. Nisu nam mogli ostaviti novac, ali su pazili da posiju sjeme ljubavi, poštovanja i vjere, tako da mi – djeca njihove djece – možemo slijediti njihov primjer.

U predloženom biblijskom tekstu čitamo o baki Loidi i mami Euniki koje su Timoteju prenijele iskrenu vjeru i pripremile ga za naviještanje Radosne vijesti mnogima.

Možemo pripremiti duhovno nasljedstvo onima na čije živote utječemo tako što živimo u bliskom zajedništvu s Bogom. Na praktične načine mi Njegovu ljubav činimo stvarnom drugima time što im iskazujemo pažnju, pokazujemo interes za ono što misle i rade i dijelimo život s njima. Možemo ih i pozvati da sudjeluju u našim proslavama! Kada naši životi odražavaju stvarnost Božje ljubavi, ostavljamo trajno nasljedstvo drugima.

– Keila Ochoa

Ako vam je netko u nasljedstvo ostavio Božju ljubav, uložite ju u druge.