Predati Isusu

Pročitajte: Jakovljeva poslanica 4:6-10

6 A on daje veću milost, jer govori:
»Bog se protivi oholima,
a poniznima daje milost.«
7 Pokorite se dakle Bogu, a oduprite se đavlu, i pobjeći će od vas! 8 Približite se Bogu i on će se približiti vama. Operite ruke, grješnici, i očistite srca, vi ljudi razdijeljene duše! 9 Priznajte svoju bijedu, tugujte i plačite. Vaš smijeh neka se pretvori u plač, i radost u žalost! 10 Ponizite se pred Gospodinom i on će vas uzvisiti.

Tako i vi smatrajte za sebe da ste mrtvi grijehu, a živi Bogu, u Kristu Isusu.

Rimljanima 6:11

OTISAK đavoljeg stopala – tako zovu otisak u granitnoj stijeni na brežuljku pokraj crkve u Ipswichu u Massachusettsu. Prema legendi toga kraja Otisak je nastao jednoga jesenjeg dana, davne 1740. godine, kada je evangelizator George Whitefield propovijedao tako gorljivo i snažno da se đavao bacio s crkvenog zvonika i dočekao na stijeni bježeći iz grada.

Iako je to samo legenda, podsjeća na ohrabrujuću istinu iz Božje Riječi. U Jakovljevoj poslanici piše: »Pokorite se dakle Bogu, a oduprite se đavlu, i pobjeći će od vas!« (4:7)

Bog nam je dao snagu da se suprotstavimo napasniku i kušnjama u životu. U Bibliji nalazimo Božje obećanje: »Zaista, grijeh ne će ovladati vama« (Rimljanima 6:14) zbog Njegove ljubavi i milosti po Isusu Kristu. Potražimo li Isusa kad napast dođe, On nam pomaže da joj se odupremo. Ništa s čime se suočavamo u životu ne može pobijediti Boga, jer je On rekao: »Ja nadvladah svijet« (Ivan 16:33).

Kad se predamo svome Spasitelju, podredimo Mu svoju volju i poslušni smo Božjoj Riječi, On nam pomaže. Oslonimo se na Njega umjesto da podlegnemo kušnji, On će voditi naše bitke. U Njemu možemo pobijediti.

– James Banks

Molitva najposrnulijeg vjernika… užas je za Sotonu. – Oswald Chambers