Stvarno sam prestrašena

Pročitajte: Poslanica Filipljanima 4:4-9

4 Radujte se svagda u Gospodinu; opet velim: radujte se! 5 Blagost vaša neka bude poznata svim ljudima! 6 Gospodin je blizu. Ne brinite se tjeskobno ni za što, nego u svemu molitvom i prošnjom, sa zahvalom, iznosite Bogu svoje potrebe! 7 I Božji mir, koji nadilazi svaki um, čuvat će vaša srca i misli u Kristu Isusu.
8 Uostalom, braćo, neka vam je na umu što je god istinito, što je časno, što je pravedno, što je sveto, što je ljubazno, što je pohvalno, što je god kreposno i što je god hvale vrijedno! 9 Što naučiste, primiste, čuste, i vidjeste od mene, to činite, i Bog mira bit će s vama!

Gospodin je blizu. Ne brinite se tjeskobno ni za što, nego u svemu molitvom i prošnjom, sa zahvalom, iznosite Bogu svoje potrebe!

Filipljanima 4:6

»STVARNO sam prestrašena.« Bila je to dirljiva poruka koju je tinejdžerica poslala prijateljima na Facebooku dok je čekala rezultate liječničkih pretraga. Pred njom je bio boravak u bolnici i niz pregleda i zahvata u gradu udaljenom tri sata vožnje automobilom. Zabrinuto je čekala da liječnici otkriju uzrok zdravstvenih problema koje je imala.

Tko od nas, bio mlad ili star, nije osjetio slične strahove suočen s neželjenim životnim okolnostima koje su doista zastrašujuće? I gdje tada možemo potražiti pomoć? Kakvu utjehu možemo pronaći u Pismu i hoće li nam dati hrabrost u takvim situacijama?

Činjenica da će Bog ići s nama kroz sve naše nevolje može nam pružiti nadu. U Izaiji 41:13 piše: »Ja sam Gospodin, Bog tvoj, koji te držim za desnicu, koji ti govorim: ‘Ne boj se! Ja sam tvoj pomoćnik!’« Osim toga, Bog nudi neopisivi mir, mir koji čuva naše srce, kad mu kažemo svoje nevolje u molitvi (Filipljanima 4:6,7).

Zahvaljujući Božjoj zajamčenoj prisutnosti i Njegovu miru »koji nadilazi svaki um« (r. 7), možemo pronaći nadu i pomoć koja nam je potrebna da izdržimo situacije u kojima nas je doista strah.

– Dave Branon

Bog je s nama u svim našim borbama.