Ugodno društvo

Pročitajte: Evanđelje po Ivanu 14:15-26

15 Ako me ljubite, držite moje zapovijedi! 16 A ja ću moliti Oca i dat će vam drugoga Branitelja, da ostane s vama dovijeka: 17 Duha istine, kojega svijet ne može primiti, jer ga ne vidi niti ga poznaje; a vi ga poznajete jer ostaje kod vas i u vama će prebivati. 18 Ne ću vas ostaviti sirote, doći ću k vama. 19 Još malo i svijet me ne će više vidjeti. A vi me vidite jer ja živim, a i vi ćete živjeti. 20 U onaj dan spoznat ćete da sam ja u svojemu Ocu, i vi u meni, i ja u vama. 21 Tko ima moje zapovijedi i drži ih, on je onaj koji me ljubi. A onoga tko ljubi mene, ljubit će moj Otac, i ja ću ga ljubiti i očitovat ću mu sebe samoga.« 22 Tada ga upita Juda, ne onaj Iškariotski: »Gospodine, kako to da ćeš se očitovati nama, a ne svijetu?« 23 Isus mu odgovori: »Tko ljubi mene, držat će moju riječ, i moj Otac će ljubiti njega, i k njemu ćemo doći i u njega ćemo se nastaniti. 24 Tko ne ljubi mene, ne drži mojih riječi. A riječ koju ste čuli od mene nije moja, nego Oca koji me posla.
25 Ovo sam vam govorio dok sam bio s vama. 26 A Branitelj, Duh Sveti, kojega će Otac poslati u ime moje, on će vas naučiti svemu i napominjat će vam sve što vam rekoh.

Duha istine… ostaje kod vas i u vama će prebivati.

Ivan 14:17

STARIJA gospođa koja je već dulje vrijeme živjela u domu umirovljenika nije ni s kim razgovarala ni išta tražila. Doimala se jedva živom dok se ljuljala u svojem starom škripavom naslonjaču. Nije imala mnogo posjetitelja, tako da je jedna mlada medicinska sestra za vrijeme svoje stanke često odlazila u njezinu sobu. Nije ju ništa pitala niti joj bilo što rekla, samo je uzela drugi naslonjač i počela se ljuljati s njom. Nakon nekoliko mjeseci starija joj je žena rekla: »Hvala vam što se ljuljate sa mnom.« Bila je zahvalna što joj je darovala svoje vrijeme.

Prije nego što je uzašao na nebo, Isus je obećao svojim učenicima da će im poslati nekoga tko će stalno biti s njima. Rekao im je da ih neće ostaviti same. Poslat će im Duha Svetoga (r. 17). To obećanje vrijedi i za sve one koji danas vjeruju u Isusa koji je rekao da će trojedini Bog doći i »nastaniti« se u nama (r. 23).

Gospodin je naš bliski i vjerni pratitelj tijekom cijeloga našeg života. On će nas voditi u najvećim borbama, opraštati naše grijehe, čuti svaku neizgovorenu molitvu, i na svojim ramenima nositi terete koje sami ne možemo nositi.

Već danas možemo uživati u ​​Njegovu ugodnom društvu.

– Anne Cetas

Isuse na nas pogledaj, Duha nam svoga Svetog daj,

koji će svojom milošću ravnat i krijepit jakošću.

Kršćaninovo srce je dom Duha Svetoga.