»Novi čovjek«

Pročitajte: Poslanica Kološanima 1:5-14

5 zbog nade koja vam je pohranjena na nebesima. Za nju ste prije čuli kad vam je bila naviještena istina evanđelja 6 koje je došlo k vama te je plodno i raste, kako u svemu svijetu tako i kod vas, od onoga dana kad čuste i upoznaste Božju milost i istinu. 7 To ste naučili od Epafre, našega ljubljenog druga u službi, koji je za vas vjerni Kristov služitelj. 8 On nam je javio o vašoj ljubavi u Duhu.
Molitva misionara za Crkvu
9 Zato mi, od onoga dana kad to čusmo, ne prestajemo za vas moliti i prositi da se ispunite poznavanjem Božje volje, u svakoj mudrosti i duhovnoj razboritosti. 10 Molimo Gospodina da živite dostojno njega te mu u svemu omilite, da budete plodni u svakom dobrom djelu i rastete u poznavanju Boga, 11 ojačani svakom snagom po sili njegove slave, da sve podnesete u strpljivosti i ustrajnosti s radošću. 12 Zahvaljujemo Ocu koji nas čini sposobnima da budemo subaštinici svetih u svjetlosti. 13 On nas izbavi od vlasti tame i premjesti u kraljevstvo svoga ljubljenog Sina. 14 U njemu imamo otkupljenje, njegovom krvlju oproštenje grijeha.

… ako samo ostanete utemeljeni i tvrdi u vjeri, nepokolebljivi u evanđeoskoj nadi.

Kološanima 1:23

KADA je skupina tinejdžera posjetila dom za starije osobe u Montego Bayju na Jamajci, jedna je djevojka primijetila usamljenog muškarca na drugom kraju sobe. Činilo se da mu je na ovome svijetu preostao jedino krevet na kojemu je spavao – krevet s kojega nije mogao ustati.

Prišla mu je i počela govoriti o Božjoj ljubavi i čitati mu neke biblijske odlomke. Ubrzo je shvatila da ga to zanima i ispričala mu je o Isusovoj žrtvi za nas. »Tome čovjeku bez nade i obitelji bilo je teško shvatiti da ga netko, koga nikada nije upoznao, voli toliko da na križu umre za njegove grijehe«, rekla je poslije.

A onda mu je govorila o onome što je vjernicima obećano u nebu (uključujući novo tijelo). Upitao ju je: »Hoćeš li plesati sa mnom tamo gore?« Vidjela je da se počeo zamišljati slobodnim od svoga dotrajalog i onemoćalog tijela.

Kada je rekao da se želi pouzdati u Isusa kao svoga Spasitelja, pomogla mu je moliti molitvu pokajanja i vjere. Kada ga je upitala može li se fotografirati s njim, odgovorio je: »Ako mi pomogneš da sjednem. Ja sam novi čovjek.«

Zahvaljujte Bogu za evanđelje Isusa Krista koje mijenja život, daje nadu i dostupno je svima! Ono nudi novi život svima koji uzvjeruju u Njega (Kološanima 1:5,23).

– Dave Branon

Isus nudi novi život.