Pomoć!

Pročitajte: Psalam 121

1 Podižem oči svoje prema gorama,
odakle će mi doći pomoć.
2 Pomoć mi dolazi od Gospoda
koji stvori nebo i zemlju.
3 Ne će on dati da posrne tvoja noga!
Ne će zadrijemati čuvar tvoj.
4 Ne, ne će zadrijemati,
ne će zaspati čuvar Izraela.

5 Gospod je čuvar tvoj,
Gospod je sjena tvoja s desne tvoje.
6 Danju ti sunce ne će nauditi,
niti mjesec u noći.

7 Gospod će te čuvati od svakoga zla,
on će čuvati život tvoj.
8 Gospod će čuvati tvoj izlazak
i povratak od sada i dovijeka.

Pomoć mi dolazi od Gospoda koji stvori nebo i zemlju.

Psalam 121:2

DESETLJEĆIMA je glasoviti zbor Brooklyn Tabernacle Choir blagoslivljao mnoštvo pjevajući duhovne pjesme koje krijepe dušu. Primjer toga je njihova izvedba 121. psalma pod nazivom Pomoć.

Psalam 121. započinje osobnim ispovijedanjem vjere u Boga koji je sve stvorio i od koga psalmist očekuje pomoć (r. r. 1,2). No što je to zapravo značilo? Stabilnost (r. 3), danonoćnu skrb (r. r. 3,4), stalnu prisutnost i zaštitu (r. r. 5,6) i zaštitu »od svakoga zla… od sada i dovijeka« (r. r. 7,8).

Ravnajući se prema Svetome pismu, Božji je narod u svojim pjesmama tijekom stoljeća prepoznavao Gospodina kao Onoga od koga im »dolazi pomoć«. Moje štovanje također uključuje pjevanje s onima koji na taj način slave Boga. Veliki reformator Martin Luther bio je u pravu kada je napisao stihove: »Jaka tvrđa naš Gospod, dobar je štit, oružje. Brani nas kad sotonski rod na nas se udružuje.«

Osjećate li se samima, ostavljenima, napuštenima, zbunjenima? Zadubite se u riječi 121. psalma. Dopustite da one ispune vašu dušu vjerom i odvažnošću. Niste sami i ne pokušavajte živjeti u svojoj snazi. Umjesto toga uživajte ovdje na zemlji u vječnoj brizi Boga koji se objavio u životu, smrti, uskrsnuću i uzašašću Gospodina Isusa Krista. I svaki sljedeći korak učinite uz Njegovu pomoć.

– Arthur Jackson

Tvorac svemira pomoćnik je Božjeg naroda!