Slušati njegov glas

Pročitajte: Evanđelje po Ivanu 10:25-30

25 Isus im odgovori: »Ja vam kazah, i ne vjerujete. Djela koja činim u ime svojega Oca, ona svjedoče za me. 26 Ali vi ne vjerujete jer niste od mojih ovaca. 27 Moje ovce slušaju moj glas, i ja ih poznajem, i za mnom idu. 28 I ja im dajem život vječni, i ne će propasti dovijeka, i nitko ih ne će oteti iz moje ruke. 29 Moj Otac koji mi ih dade veći je od sviju, i nitko ih ne može oteti iz ruke mojega Oca. 30 Ja i Otac smo jedno.«

Moje ovce slušaju Moj glas i znam ih i prate Me.

Ivan 10:27

JA sam nagluh – »gluh na jedno uho, a ne čujem na drugo« – kako je običavao reći moj otac. Zato nosim slušni aparat.

Većinu vremena uređaj radi dobro, osim u okruženju s mnogo okolne buke. Tada moj slušni aparat pokupi svaki glas u prostoriji i ne mogu čuti osobu koja stoji nasuprot meni.

Isto je i u svijetu u kojemu živimo: mnoštvo zvukova može zaglušiti tihi Božji glas. »Gdje će se čuti Riječ, gdje će Riječ odjeknuti?« pita se pjesnik. »Ne ovdje, tu nema dovoljno tišine.«

Srećom, moje slušno pomagalo ima mogućnost isključivanja okolnih zvukova i omogućuje mi da čujem samo glasove onih koje želim čuti. Na jednak ćemo način, unatoč glasovima oko sebe i ako se smirimo i slušamo, čuti Božji tihi glas poput blagog lahora (1 Kraljevima 19:12)

On nam govori svakoga dana, priziva nas u našim nemirima i čežnjama. Zove nas u našim najdubljim tugama i nesavršenostima, nezadovoljstvu i našim najvećim radostima.

Ali prije svega Bog nam govori u svojoj Riječi (1 Solunjanima 2:13). Uzmete li Njegovu knjigu i počnete čitati, čut ćete Njegov glas. On vas voli više nego što možete zamisliti i želi da čujete što vam ima reći.

– David H. Roper

Bog govori kroz svoju Riječ kada odvojimo vrijeme da slušamo.