Tim

Pročitajte: Evanđelje po Ivanu 14:1-14

1 Neka se ne plaši vaše srce! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte! 2 Mnogo je stanova u kući mojega Oca. Kad ne bi bilo tako, kazao bih vam. Jer idem pripraviti vam mjesto. 3 I kad odem i pripravim mjesto, opet ću doći i uzet ću vas k sebi, da i vi budete gdje sam ja. 4 I kamo ja idem znate, i put znate.« 5 Toma mu odvrati: »Gospodine, ne znamo kamo ideš; pa kako možemo znati put?« 6 Isus mu reče: »Ja sam put i istina i život. Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni. 7 Kad biste poznavali mene, onda biste poznavali i mojega Oca. Odsad ga poznajete, poznajete jer ste ga vidjeli.« 8 Tada mu reče Filip: »Gospodine, pokaži nam Oca! To nam je dosta.« 9 Isus mu odvrati: »Tako sam već dugo s vama i nisi me upoznao, Filipe? Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako onda veliš: Pokaži nam Oca? 10 Zar ne vjeruješ da sam ja u Ocu i da je Otac u meni? Riječi koje vam ja govorim, ne govorim od sebe samoga, a i djela čini Otac koji ostaje u meni. 11 Vjerujte mi da sam ja u Ocu i da je Otac u meni. Ako li ne, vjerujte mi zbog samih djela! 12 Zaista, zaista kažem vam: Tko vjeruje u mene, djela koja ja činim i on će činiti, i veća će od ovih činiti. Jer ja idem k Ocu. 13 Sve što onda zamolite u moje ime, učinit ću da se proslavi Otac u Sinu. 14 Ako me za što zamolite u moje ime, ja ću to učiniti.

Mnogo je stanova u kući Mojega Oca. Kad ne bi bilo tako, kazao bih vam. Jer idem pripraviti vam mjesto.

Ivan 14:2

MOJA je prijateljica nedavno trebala preseliti u grad 1600 kilometara udaljen od njezina rodnog grada. Suprug i ona podijelili su poslove kako bi se preselili u zadanome roku. On je tražio mjesto gdje će živjeti, dok je ona pakirala stvari. Bila sam zapanjena njezinom sposobnosti da se preseli, a da je prije nije vidjela kamo sele niti sudjelovala u traženju kuće. Pitala sam ju kako to može. Priznala je da joj to nije lako, ali rekla je da ima povjerenje u muža jer on, nakon toliko godina koliko su zajedno, zna što ona voli i treba.

U gornjoj sobi Isus je razgovarao sa svojim učenicima o tome da će Ga netko od njih izdati i o svojoj smrti koja će uslijediti. Najmračniji sati Isusova zemaljskog života i života Njegovih učenika, bili su pred njima. Tješio ih je i uvjeravao da će pripremiti mjesto za njih u nebu, kao što je muž moje prijateljice pripremio dom za njihovu obitelj.

Kada su učenici bili sumnjičavi, Isus ih je podsjetio na sve što su prošli zajedno i na čuda kojima su svjedočili. Iako će tugovati zbog Njegove smrti i odsutnosti, podsjetio ih je da mogu biti sigurni da će učiniti sve što je obećao.

Čak i u najtežem trenutku možemo biti sigurni da će nas Bog voditi. I dok hodimo s Njime, i mi ćemo naučiti sve se više pouzdavati u Njegovu vjernost.

– Kirsten Holmberg

Vjerujmo Bogu da će nas provesti kroz teška razdoblja.