Vežite se!

Pročitajte: Poslanica Hebrejima 4:11-16

11 Nastojmo dakle ući u onaj Počinak, da tko ne upadne u onaj isti primjer nevjerstva. 12 Jer je živa Božja riječ i djelotvorna, oštrija od svakoga dvosjeklog mača, i prodire sve do rastavljanja duše, duha, zglobova i mozga, i prosuđuje misli i namjere srca. 13 Nema skrivena stvorenja pred njom, jer je sve golo i otkriveno očima onoga kojemu trebamo položiti račun.

14 Imajući dakle uzvišenoga velikog svećenika koji je prošao nebesa, Isusa, Sina Božjega, držimo se vjere koju ispovijedamo! 15 Jer nemamo velikoga svećenika koji ne bi mogao suosjećati s našim slabostima, nego je u svemu bio podložan kušnji kao i mi, osim u grijehu. 16 Pristupajmo dakle s pouzdanjem k prijestolju milosti, da postignemo milosrđe i nađemo milost kad nam ustreba pomoć!

Pristupajmo dakle s pouzdanjem k prijestolju milosti, da postignemo milosrđe i nađemo milost kad nam ustreba pomoć!

Hebrejima 4:16

KAPETAN zrakoplova uključio je natpis da se svi putnici moraju vezati, što je značilo da ulazimo u područje turbulencije. »Molim vas vratite se na svoja mjesta i vežite se«, upozoravalo je osoblje zrakoplova jer u protivnome mogu biti ozlijeđeni. Propisno vezani na svojim sjedalima mogu sigurno prebroditi taj nemirni dio leta.

U većini slučajeva u životu nema upozorenja da se sprema nešto loše. No naš brižni Otac zna i brine se o nama kada smo u nevolji. Poziva nas da svoje brige, boli i strahove donesemo Njemu. U Svetome pismo piše: »Jer nemamo Velikoga svećenika koji ne bi mogao suosjećati s našim slabostima, nego je u svemu bio podložan kušnji kao i mi, osim u grijehu. Pristupajmo dakle s pouzdanjem prijestolju milosti… i nađemo milost kad nam ustreba pomoć!« (r. r. 15,16)

U turbulentnim razdobljima doći svome Ocu u molitvi najbolje je što možemo učiniti. Izraz »i nađemo milost kad nam ustreba pomoć« znači da smo u Njegovoj nazočnosti »vezani«, možemo biti mirni dok nevrijeme ne prođe jer smo svoje brige donije Onomu koji je veći od svega! Kada smo u nevolji, možemo se moliti i On će nam pomoći.

– Bill Crowder

Iako ne možemo predvidjeti životne nedaće, možemo se moliti svome Ocu koji potpuno razumije što nas muči.