Međusobno tješenje

Pročitajte: Druga poslanica Korinćanima 1:1-11

1 Pavao, apostol Krista Isusa po volji Božjoj, i brat Timotej Božjoj Crkvi u Korintu sa svima svetima koji su u svoj Ahaji. 2 Milost vam i mir od Boga, Oca našega, i Gospodina Isusa Krista.
3 Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista, Otac milosrđa i Bog sve utjehe 4 koji nas tješi u svakoj nevolji, da bismo utjehom kojom nas same tješi Bog, mi mogli utješiti one koji su u svakoj nevolji. 5 Doista, kao što obiluju Kristove patnje u nama, tako po Kristu obiluje i naša utjeha. 6 Ako li smo u nevolji, za vašu je utjehu i spasenje, ili ako nas Bog tješi, za vašu je utjehu koja djeluje da podnosite postojano iste patnje što ih i mi podnosimo. 7 A naša je nada čvrsta jer znamo: kao što ste dionici u našim patnjama, tako ćete biti i u utjesi. 8 Doista, braćo, nećemo vam zatajiti našu nevolju koja nas je zadesila u Aziji, kad smo bili preko mjere i preko snage opterećeni, tako da smo već očajavali za život. 9 Da, sami u sebi spremili smo se na smrtnu osudu, kako se ne bismo uzdali u sebe, nego u Boga koji uskrisava mrtve. 10 On nas je izbavio od strahovite smrtne opasnosti i izbavljat će nas. U njega se uzdamo da će nas i dalje izbavljati, 11 jer nam i vi pomažete molitvom da mnogi zahvale Bogu za milost koja nam je udijeljena po mnogima, zbog vas.

I reče im opet: »Mir vam! Kao što je Otac poslao mene, i ja šaljem vas.«

Ivan 20:21

»BOG vas je poslao k meni noćas!«

Tim se riječima od mene oprostila ženu koja je stajala ispred mene na izlazu iz zračne luke u Chicagou. Tijekom leta sjedila je s druge strane prolaza i rekla mi da je jutros krenula od kuće i sada se vraća. »Oprostite, ali zašto se vraćate istoga dana?« pitao sam ju. Oborila je pogled: »Išla sam samo otpratiti svoju kćer u ustanovu za odvikavanje od ovisnosti o drogi«, rekla je

U trenucima koji su uslijedili ispričao sam joj o borbi svojega sina s ovisnošću o heroinu i kako ga je Isus oslobodio. Dok je slušala očiju punih suza, osmijeh joj je ozario lice. Nakon što je zrakoplov sletio, prije rastanka smo se zajedno pomolili da Bog raskine lance ovisnosti njezine kćeri.

Poslije te večeri sjetio sam se Pavlovih riječi u Drugoj poslanici Korinćanima 1:3,4: »Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista, Otac milosrđa i Bog sve utjehe koji nas tješi u svakoj nevolji, da bismo utjehom kojom nas same tješi Bog, mi mogli utješiti one koji su u svakoj nevolji.«

Posvuda oko nas su ljudi koje treba ohrabriti utjehom koju jedino Bog može dati. On želi da suosjećamo s njima, da s njima podijelimo ljubav koju je On iskazao nama. Možda nas već danas Bog pošalje nekome tko treba Njegovu utjehu!

– James Banks

Božja dobrota zadovoljava naše najdublje potrebe.