Tajna mira

Pročitajte: Druga poslanica Solunjanima 3:16-18

16 A sam Gospodin mira neka vam dade svagda mir na svakom mjestu! Gospodin sa svima vama!
17 Pozdrav mojom rukom, Pavlovom, što je znak u svakoj poslanici: ovako pišem. 18 Milost Gospodina našega Isusa Krista sa svima vama.

A sam Gospodin mira neka vam dade svagda mir na svakom mjestu!

2 Solunjanima 3:16

GRACE je vrlo posebna starija gospođa. Jedna riječ mi uvijek padne na pamet kad se nje sjetim: mir. Spokojan i opušten izraz lica malo se kad promijenio u šest mjeseci koliko ju poznajem, iako je njezin suprug iznenada obolio od vrlo rijetke bolesti i mora biti u bolnici.

Kada sam pitala Grace u čemu je tajna njezina mira, rekla je: »To nije tajna, to je osoba. To je Isus u meni. Ne postoji drugi način da objasnim smirenost koju osjećam usred ove strašne oluje.«

Tajna mira je naš odnos prema Isusu Kristu. On je naš mir. Kad je Isus naš Spasitelj i Gospodin, i kako Mu postajemo sve sličniji, mir postaje stvaran. Stvari kao što su bolesti, financijske poteškoće ili opasnost mogu biti prisutni, ali mir nas uvjerava da Bog drži naš život i naše puteve u svojim rukama (pročitajte Daniel 5:23). Možemo biti sigurni da će sve biti dobro.

Jeste li doživjeli taj mir koji nadilazi logiku i razumijevanje? Imamo li unutarnje povjerenje da Bog ima sve pod kontrolom? Moja želja za sve nas danas riječi su apostola Pavla: »A sam Gospodin mira neka vam dade svagda mir na svakom mjestu! Gospodin sa svima vama!« (2 Solunjanima 3:16)

– Keila Ochoa

Vjerovati u Isusa je mir.