Pogledaj na Isusa!

Pročitajte: Poslanica Hebrejima 3:1-6

1 Zato, braćo sveta, zajedničari nebeskoga poziva, pogledajte na Apostola i Velikog svećenika vjere koju ispovijedamo – Isusa. 2 On je ovjerovljen kod Onoga koji ga postavi, kao i Mojsije u svoj svojoj kući. 3 Doista, ovaj je zavrijedio slavu veću od Mojsijeve, kao što je graditelj časniji od kuće koju je sagradio. 4 Svaku kuću gradi naime netko, a Bog je graditelj svega. 5 Mojsije je bio doduše ovjerovljen u svoj kući svojoj kao nadstojnik, da posvjedoči za ono što je trebalo biti objavljeno. 6 Krist, međutim, vlada kao Sin nad svojom kućom. Mi smo njegova kuća ako do svršetka čvrsto sačuvamo pouzdanje i slavnu nadu.

Krist, međutim, vlada kao Sin nad svojom kućom. Mi smo njegova kuća ako do svršetka čvrsto sačuvamo pouzdanje i slavnu nadu.

Hebrejima 3:6

AKO je ikad postojala vjerna osoba, bio je to Brat Justice. Bio je predan svome braku, posvećen svome poslu poštara i svake nedjelje bio je na svome mjestu u mjesnoj crkvi. Nedavno sam posjetio crkvu svoga djetinjstva i iznad glasovira vidio isto zvono kojim nas je Brat Justice upozoravao da će uskoro završiti biblijsko proučavanje. Zvono je izdržalo test vremena i premda je Brat Justice već godinama kod Gospodina, sjećanje na njegovu vjernosti odoljelo je zubu vremena.

U 3. poglavlju Poslanice Hebrejima čitamo o vjernom sluzi i vjernome Sinu. Iako je vjernost Mojsija kao Božjega »sluge« neupitna, Isus je onaj na koga se vjernici moraju usredotočiti. »Zato, braćo sveta… pogledajte na… Isusa« (r. 1). Te riječi ohrabruju sve koji su u kušnji (2:18). Njihova baština dolazi samo od nasljedovanja Isusa.

Što učiniti kada vjetrovi napasti fijuču oko vas? Kada ste umorni i istrošeni i želite odustati? Taj redak u jednom slobodnom prijevodu glasi: »Još jedanput dobro pogledajte na Isusa« (3:1). Pogledajte Ga opet – i pet i opet i vidjet ćete Sina Božjega koji nam daje hrabrost da živimo u Njegovoj obitelji.

– Arthur Jackson

Gledanje u Isusa može nas ohrabriti da se suočimo s izazovima u svome životu.