Držite uza se

Pročitajte: Ponovljeni zakon 6:1-9

1 To su zapovijedi, zakoni i naredbe koje Gospodin, Bog vaš, zapovjedi da vas učim. Po njima trebate živjeti u zemlji u koju idete, da je uzmete u posjed. 2 Boj se Gospodina, Boga svojega, i drži njegove zakone i zapovijedi, koje ti dajem, ti i tvoje dijete, i tvoja unučad, sve dane života, da živiš dugo! 3 Poslušaj ih, dakle, Izraele, i savjesno ih ispunjavaj, da ti bude dobro i da se veoma umnožiš! Jer Gospodin, Bog vaših otaca, obećao ti je zemlju u kojoj teče mlijeko i med.
4 Čuj, Izraele! Gospodin je Bog naš, jedini Gospodin! 5 Ljubi Gospodina, Boga svojega, svim srcem, svom dušom i svom snagom svojom! 6 Ove zapovijedi, što ti ih dajem danas, neka ti budu upisane u srcu! 7 Napominji ih svojoj djeci! Govori o njima ili kad boraviš kod kuće ili kad si na putu, ili kad liježeš ili kad ustaješ! 8 Priveži ih sebi kao znak na svoju ruku! Nosi ih kao spomen na čelu 9 i napiši ih na dovratnike svoje kuće i na svoja vrata!

Priveži ih sebi kao znak na svoju ruku! Nosi ih kao spomen na čelu.

Ponovljeni zak. 6:8

MOJA 800 metara duga šetnja kući nakon što ostavim svoju kćer u školi daje mi priliku da naučim napamet neke retke iz Biblije – ako se toga ozbiljno prihvatim. Kada odvojim nekoliko minuta da pohranim u svoj um Božju riječ, često se dogodi da ih se sjetim tijekom dana i da mi donesu utjehu i mudrost.

Kada je Mojsije pripremao Izraelski narod da uđe u Obećanu zemlju, ohrabrivao ih je da žive po Božjim zapovijedima i uredbama (Ponovljeni zak. 6:1,2). Želio je da napreduju i zato im je rekao da ih pohrane u svoje srce i u svakoj prigodi raspravljaju o njima sa svojom djecom (r. r. 6,7). Čak je rekao da ih kao znak privežu sebi na ruku i nose »kao spomen na čelu« (r. 8). Nije želio da zaborave Božje zapovijedi, zakone i naredbe da žive kao ljudi koji štuju Gospodina i uživaju Njegove blagoslove.

Što vama može pomoći da danas razmišljate o Božjoj riječi? Jedna od ideja je da zapišete redak iz Svetoga pisma i svaki put kada perete ruke ili pijete vodu, pročitate ga i pohranite u svome umu. Ili prije odlaska na spavanje, pročitajte kratki odlomak iz Biblije kao zadnje što ćete učiniti toga dana. Postoji mnogo načina da zadržite Božju riječ blizu svoga srca!

– Amy Boucher Pye

Okružite se Božjom riječi.