Otisak Božjega prsta

Pročitajte: Poslanica Efežanima 2:1-10

1 Vi ste bili mrtvi zbog svojih prijestupa i grijeha 2 u kojima ste nekoć živjeli na način ovoga svijeta, po knezu koji vlada u zraku, po duhu koji sada djeluje u nepokornim sinovima. 3 U takvim prijestupima i grijesima i mi smo svi nekad živjeli po željama svojega tijela, čineći prohtjeve tijela i slijedeći tjelesne porive, i bili smo po naravi djeca srdžbe, kao i ostali. 4 Ali Bog koji je bogat u milosrđu, zbog velike svoje ljubavi kojom nas je zavolio, 5 oživje s Kristom nas koji smo bili mrtvi zbog grijeha – milošću ste spašeni. 6 S njime nas uskrisi i posadi na nebesima u Kristu Isusu, 7 da pokaže u budućim vjekovima preveliko bogatstvo svoje milosti, dobrotom prema nama u Kristu Isusu. 8 Doista, milošću ste spašeni po vjeri. To nije od vas, nego je dar Božji. 9 Ne po djelima, da se tko ne bi hvalio. 10 Mi smo njegovo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo.

Mi smo Njegovo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo.

Efežanima 2:10

LYGON Stevens voljela je planinariti sa svojim bratom Nickom. Bili su iskusni alpinisti. Oboje su osvojili Mt. McKinley (Denali), najviši vrh Sjeverne Amerike. A onda ih je u siječnju 2008. godine zahvatila lavina na planini Colorado. Nick je bio ozlijeđen, a dvadesetogodišnja Lygon je poginula. Kada je poslije nesreće Nick pronašao sestrin dnevnik u jednoj od njezinih naprtnjača, utješio ga je njegov sadržaj. Bio je ispunjen razmišljanjima, molitvama i veličanjima Boga, što je vidljivo iz ove bilješke: »Ja sam umjetničko djelo koje je potpisao sam Bog. Ali on nije gotov; zapravo tek je započeo. Ja na sebi imam otisak Božjega prsta. Nikad više neće postojati osoba poput mene… U životu me čeka posao koji nitko drugi ne može napraviti.«

Iako Lygon više nije s nama na zemlji, kroz ostavštinu svojega života i dnevnik nadahnjuje one koje je napustila.

Stvoreni smo na sliku Božju (pročitajte Postanak 1:26) i zato je svaka osoba »umjetničko djelo koje je potpisao sam Bog«. Kao što kaže apostol Pavao: »Njegovo smo, naime, stvorenje, stvoreni u Kristu Isusu radi djela ljubavi koja Bog unaprijed pripremi da u njima živimo« (r. 10, K. S.).

Hvala Bogu da On koristi svakoga od nas, u svoje vrijeme i na svoj način, da pomogne drugima.

– Dennis Fisher

Svaka je osoba jedinstveni izraz Božjega stvaralaštva.