Bog u ljudskoj koži

Pročitajte: Poslanica Rimljanima 12:9-18

9 Ljubav neka je bez pretvaranja; zazirući od zla prianjajte uz dobro; 10 bratskom ljubavlju ljubite jedan drugoga; poštovanjem jedan drugoga pretječite. 11 U revnosti ne budite mlaki; u duhu budite revni; Gospodinu služite! 12 Budite radosni u nadi; u nevolji budite strpljivi; u molitvi budite postojani! 13 Pridonosite za potrebe svetih; gostoljubivost revno njegujte! 14 Blagoslivljajte one koji vas progone: blagoslivljajte, a ne kunite! 15 Radujte se s onima koji se raduju, plačite s onima koji plaču! 16 Budite jedne misli među sobom; ne čeznite za visokim stvarima, nego se držite onoga što je skromno! Ne smatrajte sami sebe mudrima! 17 Nikome ne vraćajte zla za zlo; nastojte oko dobra pred svim ljudima! 18 Ako je moguće, koliko je do vas, živite u miru sa svim ljudima!

Pridonosite za potrebe svetih; gostoljubivost revno njegujte!

Rimljanima 12:13

MOJ je suprug otišao na jednomjesečno putovanje. Istog su me trenutka pritisnule obveze moga posla, kuće i briga za našu djecu. Bližio se rok da predam rukopis. Pokvarila se kosilica za travu. Djeca su imala školske praznike i dosađivala se. Kako ću sama s time izići na kraj?

No uskoro sam shvatila da nisam sama. Prijatelji iz crkve su pritekli upomoć. Josh je došao popraviti kosilicu. John mi je donio ručak. Cassidy mi je pomogla oprati i izglačati rublje. Abi je pozvala moju djecu da se dođu igrati s njezinom djecom kako bih mogla dovršiti tekst koji sam pisala. Bog se brinuo za mene kroz svakoga od njih. Bili su zorna slika zajednice kakvu Pavao opisuje u 12. poglavlju Poslanice Rimljanima. Voljeli su bez pretvaranja (r. 9), poštovanjem su pretjecali jedan drugoga (r. 10), pomagali su kada je bilo potrebno i bili su gostoljubivi (r. 13).

Zbog ljubavi svojih prijatelja ostala sam radosna »u nadi« i strpljiva »u nevolji« (r. 12), usprkos tome što sam mjesec dana bila jedini roditelj. Moja braća i sestre u Kristu postali su za mene ono što jedan prijatelj zove »Bog u ljudskoj koži«. Pokazali su mi kakvu iskrenu ljubav trebamo pokazati svima, osobito onima »u istoj vjerničkoj obitelji!« (Galaćanima 6:10) Nadam se da ću biti sve sličnija njima.

– Amy Peterson

Kome ja danas trebam biti »Bog u ljudskoj koži«?