Kao u reklami

Pročitajte: Evanđelje po Ivanu 16:25-33

25 Ovo sam vam govorio u slikama. Dolazi čas kad vam više ne ću govoriti u zagonetkama, nego ću vam otvoreno navješćivati ono što se tiče Oca. 26 U onaj ćete dan u moje ime moliti, i ne velim vam da ću ja moliti Oca za vas. 27 Sâm vas Otac naime ljubi jer ste vi mene ljubili i povjerovali ste da ja izađoh od Boga. 28 Izađoh od Oca i dođoh na svijet; opet ostavljam svijet i idem k Ocu.« 29 Rekoše njegovi učenici: »Eto, sad otvoreno govoriš i nikakve zagonetke ne kazuješ. 30 Sad znamo da sve znaš, i nije ti potrebno da te tko pita. Zato vjerujemo da si izašao od Boga.«
31 Isus im odvrati: »Zar sada vjerujete? 32 Evo dolazi čas, i već je došao, kada ćete se raspršiti svaki na svoju stranu, a mene sama ostaviti. Ali nisam sam, jer je Otac sa mnom. 33 Ovo sam vam govorio da u meni imate mir. U svijetu imate tjeskobu; ali se ufajte: ja nadvladah svijet.«

Ovo sam vam govorio da u Meni imate mir. U svijetu imate tjeskobu; ali se ufajte: Ja nadvladah svijet.«

Ivan 16:33

ZA godišnji odmor moj muž i ja odabrali smo spuštanje gumenim čamcem niz rijeku Chattahoochee u Georgeai. Odjevena u sandale, ljetnu haljinu i slamnati šešir, namrgodila sam se kada smo otkrili – protivno reklami – da putovanje uključuje male brzake. Srećom, plovili smo s iskusnim bračnim parom koji je podučio moga muža osnovama veslanja. Obećali su da će nas sigurno dovesti na odredište. Zahvalna na prsluku za spašavanje, vrištala sam grčevito se držeći za plastičnu ručku dok nismo nizvodno pristali uz blatnjavu obalu. Izišla sam iz čamca, izlila vodu iz torbice dok mi je muž pomagao iscijediti vodu iz rubova moje haljine. Dobro smo se zabavili iako putovanje nije bilo kao u reklami.

Za razliku od brošure, u kojoj je izostala ključna pojedinost putovanja, Isus je izričito upozorio svoje učenike da ih očekuju ‘opasni brzaci’. Rekao im je da će biti progonjeni i mučeni, i da će On umrijeti i uskrsnuti. No obećao im je da će biti s njima i provesti ih kroz sve nevolje (r. r. 16-33).

Iako bi bilo lijepo da je život lakši kada slijedimo Isusa, On je jasno rekao da će Njegovi učenici imati nevolje, ali je i obećao da će biti s nama. Nevolje neće odrediti, ograničiti ni uništiti Božji plan za nas, jer nas je Isusovo uskrsnuće već pokrenulo prema vječnoj pobjedi.

– Xochitl Dixon

I u najopasnijim životnim brzacima Isus će biti s nama.