Druženje s Isusom

Pročitajte: Poslanica Filipljanima 3:7-14

7 Međutim, ono što sam nekoć smatrao dobitkom, sada smatram štetnim zbog Krista. 8 Štoviše, sve držim za štetu prema prevažnoj spoznaji Isusa Krista, svojega Gospodina zbog kojega sve izgubih i smatram blatom, da steknem Krista, 9 i da se nađem u njemu, nemajući svoje pravde koja je od Zakona. Zato imam pravdu koja je po vjeri u Krista, pravdu koja je od Boga po vjeri, 10 da spoznam njega i silu njegova uskrsnuća i zajedništvo u njegovoj patnji, da mu budem sličan u smrti, 11 ne bih li kako dostigao uskrsnuće od mrtvih. 12 Ne kao da sam već postigao ili kao da sam već savršen, nego nastojim dohvatiti ga, jer je i mene dohvatio Krist Isus. 13 Braćo, ja ne umišljam sebi da sam dostigao, ali jedno činim: zaboravljam ono što je za mnom, a posežem za onim što je preda mnom. 14 Trčim k cilju, k nebeskoj nagradi kojoj me Bog zove u Kristu Isusu.

Štoviše, sve držim za štetu prema prevažnoj spoznaji Isusa Krista, svojega Gospodina.

Filipljanima 3:8

NIKADA neću zaboraviti dan kada sam za vrijeme večere sjedio pokraj velikog evangelizatora Billyja Grahama. Bio sam počašćen i donekle nervozan jer nisam znao što bi bilo primjereno reći. Mislio sam da bi bilo zanimljivo pitati ga u čemu je najviše uživao tijekom dugogodišnje službe. Tada sam nespretno počeo nuditi moguće odgovore. Jesu li to bili susreti s predsjednicima, kraljevima i kraljicama? Ili propovijedanje evanđelja milijunima ljudi širom svijeta?

Prije nego što sam završio s prijedlozima, dr. Graham me zaustavio. Bez oklijevanja je rekao: »Bilo je to moje druženje s Isusom. Osjećaj Njegove prisutnosti, upijanje Njegove mudrosti, sigurnost da me vodi i usmjerava – u tome sam najviše uživao.« Bio sam vjeren i izazvan da govori istinu, izazvan jer nisam bio siguran da bi njegov odgovor bio i moj odgovor, i izazvan jer sam htio da bude.

To je ono što je Pavao imao na umu kada je procijenio da se sva njegova postignuća ne mogu mjeriti s prevažnom spoznajom Isusa Krista njegova Gospodina« (r. 8).

Razmislite o tome kako bi bogat život mogao biti kada bi Isus i naše druženje s Njim bili naša najveća težnja.

– Joe Stowell

Da biste ostali vjerni tamo gdje vas je Bog postavio, dajte Kristu prvo mjesto u svome srcu.