Molite se

Pročitajte: Poslanica Kološanima 3:12-17

12 Obucite se dakle kao izabranici Božji, sveti i ljubljeni, u srdačno milosrđe, dobrotu, poniznost, blagost i strpljivost. 13 Podnosite jedni druge i praštajte jedan drugome, ako netko ima tužbu protiv koga. Kao što je Gospodin vama oprostio, tako i vi. 14 A povrh svega toga imajte ljubav koja je veza savršenstva! 15 Neka Kristov mir vlada u vašim srcima, na koji ste i pozvani u jednome tijelu. Budite zahvalni! 16 Kristova riječ neka prebiva u vama obilato. U svakoj mudrosti poučavajte i urazumljujte jedni druge psalmima, hvalospjevima i duhovnim pjesmama. Zahvalno pjevajte u svojim srcima Bogu. 17 Što god činite riječju ili djelom, sve činite u ime Gospodina Isusa, zahvaljujući Bogu Ocu po njemu.

Što god činite riječju ili djelom, sve činite u ime Gospodina Isusa, zahvaljujući Bogu Ocu po njemu.

Kološanima 3:17

DUGI niz godina uživao sam u tekstovima britanskog pisca G. K. Chestertona. Njegov humor i oštroumnost često su me nasmijali, a onda bih se duboko zamislio. Primjerice, napisao je: »Vi se molite prije jela. To je dobro. Ali ja se molim prije operne predstave, molim se i prije koncerta i pantomime i molim se prije nego što otvorim knjigu, i molim se prije crtanja, slikanja, plivanja, mačevanja, boksanja, hodanja, igranja, plesanja i molim se prije nego što umočim pero u tintu.«

Dobro je zahvaliti Gospodinu prije svakog obroka, ali na tome ne bi smjelo stati. Apostol Pavao je svaku aktivnost, svaki trud vidio kao nešto za što trebamo zahvaliti Bogu i činiti to Njemu na slavu. »I što god htjednete reći ili učiniti, neka sve bude u ime Gospodina Isusa! Po Njemu zahvaljujte Bogu, Ocu!« (r. 17, K. S.) Razonoda, posao i obrazovanje sve su to područja našega života u kojima možemo veličati Gospodina i iskazati Mu zahvalnost.

Također je vjernike u Kolosima ohrabrio: »Neka Kristov mir vlada u vašim srcima, na koji ste i pozvani u jednome tijelu. Budite zahvalni!« (r. 15)

Najbolje mjesto za molitvu je svugdje i svagda.

– David C. McCasland

U svemu što činimo zahvaljujmo Bogu i veličajmo Njegovo ime.