Budite iskreni s Bogom

Pročitajte: Prva Petrova poslanica 5:6-10

6 Ponizite se dakle pod moćnom rukom Božjom, da vas uzvisi u pravo vrijeme! 7 Svu svoju brigu prebacite na njega, jer se on brine za vas! 8 Budite trijezni i bdijte jer vaš protivnik, đavao, kao ričući lav obilazi i traži koga će proždrijeti. 9 Njemu se oduprite postojani u vjeri i znajte da iste muke podnose vaša braća u svijetu! 10 A Bog svake milosti, koji vas pozva na svoju vječnu slavu u Kristu Isusu, on će vas, poslije malo muke, usavršiti, okrijepiti i utvrditi.

Svu svoju brigu prebacite na Njega, jer se On brine za vas!

1 Petrova 5:7

SAGINJEM glavu, zatvaram oči, sklapam ruke i počinjem se moliti. »Dragi Bože, danas dolazim k Tebi kao Tvoje dijete. Priznajem Tvoju moć i dobrotu…« Iznenada se moje oči širom otvore. Sjetim se da moj sin nije dovršio svoj referat iz povijesti. Rok je sutra. A čini mi se da nakon škole ima košarkašku utakmicu i znam da će ostati budan do ponoći želi li to dovršiti. Nakon toga počinjem se brinuti da bi se zbog umora mogao razboljeti.

Clive S. Lewis pisao je o ometanju tijekom molitve u svojoj knjizi Pismo starijeg đavla mlađem. Primijetio je da kada nam misli odlutaju, nastojimo se snagom volje vratiti izvornoj molitvi. Međutim, Lewis je zaključio da je bolje prihvatiti ‘ometanje’ kao svoj trenutačni problem, staviti to pred Boga i učiniti glavnim predmetom svoje molitve.

Neprestana zabrinutost ili čak grješna misao koja prekine našu molitvu može postati središnjim dijelom razgovora s Bogom. Bog želi da budemo iskreni dok razgovaramo s Njim. Recimo Mu o svim svojim brigama, strahovima i borbama. Njega ničime ne možemo iznenaditi. Stalo Mu je do nas kao što je stalo našemu najboljem prijatelju. Zbog toga nas potiče da sve svoje brige predamo Njemu – jer se On brine za nas (r. 7)).

– Jennifer Benson Schuldt

Ometanja ne moraju prekinuti naše molitve.