Kako ostati postojan

Pročitajte: Judina poslanica 1:24-25

24 A onome koji vas može sačuvati od pada i postaviti vas neokaljanima i u velikoj radosti pred svoju slavu: 25 Njemu, jedinome Bogu, Spasitelju našemu, po Isusu Kristu, našemu Gospodinu, slava, veličanstvo, vlast i moć prije svakog vijeka i sad i u sve vijeke! Amen.

… Onome koji vas može sačuvati od pada.

Judina 1:24

BIO je hladan zimski dan i poledica. Razmišljao sam kako iz toplog automobila doći do tople zgrade. Sljedeće čega se sjećam bilo je da ležim na pločniku. Koljena su mi bila okrenuta prema unutra, a potkoljenice prema van. Ništa se nije slomilo, ali je užasno boljelo. Bol se s vremenom povećala i trebalo je nekoliko tjedana da sve opet bude dobro.

Tko od nas nije nikada pao? Ne bi li bilo lijepo imati nešto ili nekoga da nas cijelo vrijeme održava na nogama? I dok nema jamstva da ćemo uvijek ostati stajati u fizičkome smislu, postoji Onaj koji je spreman pomoći nam u nastojanju da proslavimo Krista u ovome životu i pripremi nas da radosno stanemo pred Njega u sljedećemu.

Svakodnevno se suočavamo s iskušenjima (pa čak i lažnim učenjima) koja nas žele skrenuti, zbuniti i zarobiti. I to što ostajemo stajati nije u potpunosti naša zasluga. Ohrabrujuće je znati da kada se suzdržimo, a najradije bismo odgovorili ljutito, kada odaberemo poštenje umjesto prijevare, izaberemo ljubav umjesto mržnje, ili se odlučimo za istinu umjesto zablude – doživljavamo Božju snagu koja nas drži da ne padnemo (r. 24). I kad se pokažemo neporočnima pred Bogom, kada se Krist vrati, veličanje koje Mu iskazujemo zato što nas održava, odzvanjat će »u sve vijeke« (r. 25).

– Arthur Jackson

Odjeveni samo u Njegovu pravednost, bez mane da stanemo pred prijestolje. Edward Mote