On zna vaše ime

Pročitajte: Psalam 23

1 Gospod je moj pastir,
ništa mi ne nedostaje.
2 Na zelenim poljanama pusti me da sjedim
i počinem kraj mirnih voda.
3 On mi krijepi dušu.
Zbog svoga imena vodi me pravim stazama.
4 Ako bih morao i putovati tamnom gudurom,
ne bojim se zla jer ti si sa mnom.
Tvoj štap i tvoja palica me tješe.
5 Spremaš preda mnom stol
naočigled mojim neprijateljima.
Glavu mi mažeš uljem;
moja se čaša prelijeva.

6 Samo će me sreća i milost pratiti
kroz sve dane života moga
i stanovat ću u kući Gospodnjoj
dok živim.

Ne boj se! Jer sam te otkupio,pozvao sam te po imenu: Moj si!

Izaija 43:1

TIJEKOM posjeta Spomeniku žrtvama terorističkog napada 11. rujna u New Yorku Cityju na brzinu sam snimio jednu od dviju fontana na kojima su na brončanim pločama ugravirana imena gotovo 3000 osoba koje su poginule u napadu na Svjetski trgovinski centar, poznat i kao Blizanci 2001. godine.

Kada sam poslije pažljivije pogledao fotografiju, pozornost mi je privukla ruka žene na jednom od imena. Mnogo ljudi dolazi na ovo mjesto da dotaknu ime i sjete se nekoga koga su voljeli.

Prorok Izaija podsjetio je Božji narod na Njegovu nepresušnu ljubav i brigu za njih, iako su se često odvraćali od Njega. Gospodin im je poručio: »Ne boj se, jer Ja sam te otkupio; imenom sam te zazvao: ti si Moj!« (r. 1, K. S.)

U 23. psalmu David je napisao: »Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si Ti sa mnom… Dobrota i milost pratit će mene sve dane života moga. U Jahvinu ću domu prebivati kroz dane mnoge« (r. r. 4,6, K. S.).

Bog nas nikada ne zaboravlja. Ma gdje bili i u kakvoj god se situaciji nalazili, On zna naše ime i čvrsto nas drži u svojoj neizmjernoj ljubavi.

– David C. McCasland

Svakoga od nas Bog zna po imenu.