Baština ljubavi

Pročitajte: Druga poslanica Timoteju 1:1-5

1 Pavao, apostol Isusa Krista po volji Božjoj, prema obećanju ispunjenom u Kristu Isusu, 2 Timoteju, ljubljenome sinu. Milost ti, milosrđe i mir od Boga Oca i Krista Isusa, našega Gospodina.
3 Zahvaljujem Bogu kojemu služim od predaka čistom savješću, dok te se bez prestanka spominjem u svojim molitvama noć i dan. 4 Sjećajući se tvojih suza, poželim te vidjeti, da se ispunim radošću. 5 Sjećam se tvoje iskrene vjere koja se nastani najprije u tvojoj baki Loidi i u tvojoj majci Euniki, a uvjeren sam i u tebi.

Tako neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima da vide vaša dobra djela i slave vašega Oca na nebesima.

Matej 5:16

LISTAO sam Bibliju svoje prabake kada mi je palo blago u krilo. Na komadiću papiru bilo je napisano dječjim rukopisom: »Blaženi siromašni u duhu! Njihovo je Nebesko kraljevstvo. Blaženi žalosni! Oni će se utješiti« (r. r. 3,4). Ispod tih stihova bio je nesiguran dječji potpis moje majke.

Moja je prabaka poticala svoju unučad da prepisuju biblijske retke kako bi ih naučili i pohranili u srce. Ali zbog onoga što se krilo iza toga oči su mi se napunile suzama. Moj djed je umro kada je moja majka bila još mala, a njezin brat (moj ujak) umro je samo nekoliko tjedana poslije. I u tom tužnom razdoblju moja je prabaka uputila moju majku da spasenje i utjehu potraži kod Isusa, koje jedino On može dati.

Pavao je napisao Timoteju: »Sjećam se tvoje iskrene vjere koja se nastani najprije u tvojoj baki Loidi i u tvojoj majci Euniki, a uvjeren sam i u tebi« (2 Timoteju 1:5). Vjera nije nasljedna, ali se dijeli. Timotejeva su majka i baka podijelile svoju vjeru s njim, a on ju je prihvatio.

Kada potičemo one oko sebe da se pouzdaju u Isusa, nudimo im ostavštinu ljubavi. Kroz jednostavnu bilješku moja je majka ostavila dokaze ljubavi svoje bake za svog Spasitelja i svoju obitelj. Zato podijelimo Ga s onima koji dođu nakon nas!

– James Banks

Kad dijelimo svoju vjeru, dijelimo najveće od svih blaga.