Prvo pitajte Boga

Pročitajte: Psalam 37:4-6

4 Nek Gospod bude tvoja radost;
on će ispuniti želje srca tvoga!
5 Prepusti Gospodu svoj put,
pouzdaj se u njega i on će djelovati!
6 On će dati da tvoja pravednost zasja kao svjetlost
i tvoja pravica k’o podnevno sunce.

Nek Gospod bude tvoja radost;on će ispuniti želje srca tvoga!

Psalam 37:4

NA početku našega braka trudio sam se pogoditi želje svoje supruge. Želi li mirnu, intimnu večeru kod kuće ili u otmjenom restoranu? Mogu li se nastaviti družiti s prijateljima ili očekuje da vikende provodim samo s njom? Umjesto da se mučim i nagađam, jednom sam ju pitao: »Što bi ti željela?«

»Svejedno mi je«, odgovorila je sa smiješkom. »Sretna sam što razmišljaš o meni.«

Bilo je vremena kada sam očajnički želio znati što Bog točno želi da učinim – primjerice koji posao da prihvatim. Molitve za vodstvo i čitanje Biblije nisu mi nudili nikakve određene odgovore. Ali jedan je odgovor bio jasan: trebao sam se pouzdati u Gospodina, uživati ​​u Njemu i prepustiti Mu da me vodi (r. r. 4,5).

Tada sam shvatio da Bog obično daje slobodu izbora – ako prije toga nastojimo Njegove puteve staviti ispred svojih. To znači odustati od svega što je očito pogrešno ili ne ugađa Bogu. Možda je u pitanju nešto nepošteno, grješno, bezbožno ili što narušava zajedništvo s Njime. No ako preostale mogućnosti ugađaju Bogu i ako je On naša radost, onda možemo slobodno odabrati jednu od njih. Naš nam ljubljeni Otac želi ispuniti želje našega srca – srca koje uživa u Njemu (r. 4).

– Leslie Koh

Ugađaju li vaše odluke Bogu?