Srdačna dobrodošlica

Pročitajte: Poslanica Hebrejima 13:1-3
1 Neka je trajna bratska ljubav! 2 Gostoljubivosti ne zaboravljajte jer njom neki, ne znajući, ugostiše anđele! 3 Sjećajte se sužanja kao da ste s njima zasužnjeni; onih koje zlostavljaju, jer ste i sami u tijelu!

Zato dakle, dok imamo vremena, činimo dobro svima, a osobito onima koji su s nama u istoj vjerničkoj obitelji!

Galaćanima 6:10

Tijekom nedavnog odmora moja žena i ja posjetili smo poznati sportski centar. Vrata su bila otvorena i činilo se da smo dobrodošli. Uživali smo u obilasku i divili se brižno uređenim sportskim terenima. Kada smo bili na odlasku, zaustavio nas je neki čovjek i neljubazno rekao da ne bismo smjeli biti ondje. Bili smo uljezi i osjećali smo se nelagodno.

Onda smo jednoga dana posjetili crkvu. Vrata su bila otvorena pa smo ušli. Kakva razlika! Srdačno su nas pozdravili i učinili da se osjećamo kao kod kuće. Otišli smo s tog bogoštovlja znajući da smo bili dobrodošli i prihvaćeni.

Nažalost, nije neobično da namjernici dobiju neizgovorenu poruku »vi ne biste trebali biti ovdje« kada dođu u crkvu. No Sveto pismo nas poziva da budemo gostoljubivi prema svima. Isus je rekao da volimo svoje bližnje kao sebe, što svakako znači da ih prihvatimo u svoj život i svoju crkvu (Matej 22:39). U Poslanici Hebrejima piše da moramo biti gostoljubivi prema strancima (13:2). Luka i Pavao potiču nas da volimo ljude s posebnim društvenim i tjelesnim potrebama (Luka 14:13,14, Rimljanima 12:13). A u zajednici vjernih imamo posebnu odgovornost pokazati ljubav (Galaćanima 6:10). Kada sve ljude dočekujemo Kristovom ljubavlju, odražavamo ljubav i suosjećanje našeg Spasitelja.

– Dave Branon

Kada smo gostoljubivi, dijelimo Božju dobrotu.