Priče o Isusu

Pročitajte: Prva Ivanova poslanica 1:1-4

1 Što je bilo od početka, što smo čuli, što smo vidjeli svojim očima, što razmotrismo i što naše ruke opipaše o Riječi života 2 – jer se Život očitova, i vidjeli smo, i svjedočimo, i navješćujemo vam život vječni, koji bijaše u Oca, i objavi se nama. 3 Što smo vidjeli i čuli navješćujemo i vama, da i vi imate zajedništvo s nama; a naše je zajedništvo s Ocem i s njegovim Sinom Isusom Kristom. 4 Ovo vam pišemo da radost naša bude potpuna.
Pročitajte: Ivan 21:24-25
24 Ovo je onaj učenik koji svjedoči za ovo i koji ovo napisa; i znamo da je istinito njegovo svjedočanstvo.
25 A Isus je učinio i mnoga druga djela. I kad bi se to potanko popisalo, mislim da ni sav svijet ne bi mogao obuhvatiti knjige koje bi trebalo napisati.

A Isus je učinio i mnoga druga djela.

Ivan 21:25

KAO djevojka rado sam odlazila u malu knjižnicu u susjedstvu. Jednoga dana, gledajući police s knjigama za mlade, zaključila sam da bi vjerojatno mogla pročitati svaku od njih. U svome zanosu zaboravila sam jednu važnu činjenicu – na police se redovito dodaju nove knjige. I uz najbolju volju, bilo je to previše knjiga.

Nove su knjige nastavile popunjavati sve više i više polica. Apostol Ivan bio bi vjerojatno zadivljen ponudom knjiga danas nakon još su pet njegovih novozavjetnih knjiga, Evanđelje po Ivanu; 1., 2. i 3. Ivanova poslanica i Otkrivenje, rukom napisane na pergamentnim svitcima.

Ivan je napisao te knjige jer ga je Duh Sveti potaknuo da kao očevidac za kršćane napiše izvještaj o Isusovu životu i službi (1 Ivanova 1:1-4). No te knjige sadržavaju samo mali dio onoga što je Isus učinio i naučavao tijekom svoje službe. Sam je Ivan napisao: »A Isus je učinio i mnoga druga djela. I kad bi se to potanko popisalo… ni sav svijet ne bi mogao obuhvatiti knjige koje bi trebalo napisati« (Ivan 21:25).

To je istina i danas. Usprkos svim knjigama koje su napisane o Isusu, knjižnice svijeta još uvijek ne mogu imati svaku priču o Njegovoj ljubavi i milosti. I mi možemo biti sretni da imamo svoje osobne priče koje možemo ispričati i radovati se što ćemo to činiti zauvijek (Psalam 89:2)!

– Lisa Samra

Svojim životom pričajmo o Kristovoj ljubavi i milosti.