Siguran u njegovim rukama

Pročitajte: Izaija 40:9-11

9 Uziđi na visoku goru, Sione,
kao glasnik radosti!
Podigni svoj moćni glas
kao glasnik radosti, Jeruzaleme!
Podigni ga! Ne boj se!
Objavi Judinim gradovima:
»Evo, tu je vaš Bog!
10 Evo, svemogući Gospodin dolazi kao pobjeditelj!
Njegova mu je mišica dala pobjedu.
Evo, njegova plaća s njim dolazi!
Bojna njegova nagrada ide pred njim.
11 Kao pastir, tako on pase svoje stado.
Janjad uzima u svoje naručje.
Nosi ih na svojim prsima;
polako vodi ovcu dojilicu.«

Kao pastir, tako On pase svoje stado. Janjad uzima u svoje naručje. Nosi ih na svojim prsima;

Izaija 40:11

VRIJEME se naglo pogoršavalo, a i na mobitelu sam pročitao upozorenje o mogućoj poplavi. Mnogo je automobila bilo parkirano u mojem susjedstvu jer su roditelji došli po svoju djecu koja putuju školskim autobusom. Do trenutka kada je autobus stigao, počela je padati kiša. Tada sam ugledao ženu kako izlazi iz automobila i vadi kišobran iz prtljažnika. Krenula je prema djevojčici i na povratku do automobila brižno je pazila da ne pokisne. Ta me je prekrasna slika roditeljske zaštite podsjetila na brižnost našega nebeskog Oca.

Prorok Izaija pretkazao je kaznu za neposlušnost nakon koje dolaze bolji dani za Božji narod (r. r. 1-8). Povik s gore (r. 9) uvjerio je Izraelce u Božju moćnu prisutnost i nježnu skrb. Radosna vijest, onda i sada, je da zbog Božje moći i vlasti tjeskobna se srca ne moraju bojati (r. r. 9,10). Objava je sadržavala i vijest o Gospodinovoj zaštiti, zaštiti kakvu pružaju pastiri (r. 11) – janjad će biti sigurna u Pastirovu naručju; a ovce dojilje vodit će polako.

U svijetu u kojem okolnosti nisu uvijek lagane, takve nas slike sigurnosti i brižnosti potiču da s povjerenjem gledamo na Gospodina. Oni koji se svim srcem »uzdaju u Gospodina, crpe novu snagu« (r. 31).

– Arthur Jackson

Radosna vijest je da nas Bog voli!