Odabrati put

Pročitajte: Evanđelje po Mateju 7:13,14

13 Uđite na uska vrata! Jer su široka vrata i širok je put koji vodi u propast i vrlo mnogi njim idu. 14 Kako su uska vrata i tijesan je put što vodi u život i samo ih ga malo nalazi!

Kako su uska vrata i tijesan je put što vodi u život i samo ih ga malo nalazi!

Matej 7:14

IMAM prekrasnu fotografiju mladog muškarca na konju u planinama Colorada, koji mora odlučiti koju stazu odabrati. Podsjeća me na pjesmu Roberta Frosta The Road Not Taken (Put koji nisam odabrao). U njoj Frost razmišlja o dvama putovima koja su pred njim. Oba su podjednako primamljiva, ali sumnja da će se opet vratiti na to mjesto pa mora izabrati jedan od njih. Frost je napisao: »U šumu vode dvije ceste, ja sam odabrao onu kojom se manje putovalo, i to je bilo presudno.«

U Isusovu Govoru na gori (pročitajte Matej 5 – 7) Gospodin kaže svojim slušateljima: »Uđite na uska vrata! Jer su široka vrata, i širok je put koji vodi u propast i vrlo mnogi njim idu. Kako su uska vrata i tijesan je put što vodi u život i samo ih ga malo nalazi!« (7:13,14)

Na putovanju kroz život često moramo odabrati kojim putem ići. Mnogi putevi izgledaju obećavajuće i privlačno, ali samo jedan put vodi u život. Isus nas poziva da krenemo putem učeništva i poslušnosti Božjoj riječi – da slijedimo Njega umjesto mnoštva.

Dok razmišljamo o putu koji je pred nama, Bog nam daje mudrost i hrabrost da slijedimo njegov put – put u život. To će promijeniti sve: i nas i one koje volimo!

– David C. McCasland

Odaberite put života s Isusom.