Crescendo

Pročitajte: Prva Ivanova poslanica 4:14-21

14 Mi smo vidjeli i svjedočimo da je Otac poslao Sina za Spasitelja svijeta. 15 Tko god priznaje da je Isus Sin Božji, Bog ostaje u njemu, i on u Bogu. 16 Mi smo upoznali ljubav koju Bog ima prema nama i povjerovali joj. Bog je ljubav, i tko ostaje u ljubavi, u Bogu ostaje, i Bog ostaje u njemu. 17 U ovom se usavršava ljubav među nama: imamo sigurnost za dan suda, jer kao što je on, takvi smo mi u ovom svijetu. 18 U ljubavi nema straha, nego savršena ljubav izgoni strah; jer strah ima muku, a tko se boji, nije savršen u ljubavi. 19 Mi ljubimo Boga jer je on nas najprije ljubio. 20 Ako tko kaže: »Ljubim Boga«, a mrzi svojega brata, lažac je; jer tko ne ljubi svojega brata koga vidi, kako može ljubiti Boga koga ne vidi? 21 Ovu zapovijed imamo od njega: tko ljubi Boga, neka ljubi i svojega brata!

Mi smo vidjeli i svjedočimo da je Otac poslao Sina za Spasitelja svijeta.

1 Ivanova 4:14

MOJI su me roditelji naučili da volim svu glazbu – od narodne do klasične, tako da je moje srce snažno lupalo dok sam ulazio u Moskovski konzervatorij, jednu od velikih ruskih koncertnih dvorana. Dok je dirigent vodio glazbenike kroz djela Čajkovskog, teme su postupno prelazile u snažni crescendo – duboki i dramatični glazbeni vrhunac. Bio je to čaroban trenutak, a publika je ustala i oduševljeno klicala.

Sveto pismo kreće se prema najsilnijem crescendu povijesti: križu i uskrsnuću Isusa Krista. Neposredno nakon što su Adam i Eva zgriješili u edenskome vrtu, Bog obećava dolazak Otkupitelja (Postanak 3:15), a kroz Stari zavjet ta se tema pojačava. Zatim slijedi pashalno janje (Izlazak 12:21), nada proroka (1 Petrova 1:10) i čežnja Božjega naroda.

Prva Ivanova poslanica 4:14 otkriva kraj priče: »Mi smo gledali i svjedočimo da je Otac poslao Sina kao Spasitelja svijeta« (K. S). Kako? Bog je ispunio svoje obećanje da će spasiti svoj slomljeni svijet kada je Isus umro i uskrsnuo da nam oprosti i obnovljene vrati našem Stvoritelju. I jednoga će dana doći opet i obnoviti cijelo svoje stvorenje.

Dok se sjećamo što je Sin Božji učinio za nas, slavimo veliki crescendo Božje milosti i spasenja za nas i Njegov svijet – Isusa!

– Bill Crowder

Kličite Isusu!