Pošaljite u pismu

Pročitajte: Poslanica Kološanima 1:9-12

9 Zato mi, od onoga dana kad to čusmo, ne prestajemo za vas moliti i prositi da se ispunite poznavanjem Božje volje, u svakoj mudrosti i duhovnoj razboritosti. 10 Molimo Gospodina da živite dostojno njega te mu u svemu omilite, da budete plodni u svakom dobrom djelu i rastete u poznavanju Boga, 11 ojačani svakom snagom po sili njegove slave, da sve podnesete u strpljivosti i ustrajnosti s radošću. 12 Zahvaljujemo Ocu koji nas čini sposobnima da budemo subaštinici svetih u svjetlosti.

Zato mi, od onoga dana kad to čusmo, ne prestajemo za vas moliti.

Kološanima 1:9

KAO i većina četverogodišnjakinja, Ruby je voljela trčati, pjevati, plesati i igrati se. Jednog se dana počela žaliti na bol u koljenima. Roditelji su ju odveli na pretrage. Rezultati su bili šokantni – otkriven je karcinom, 4. stupanj neuroblastoma. Ruby je bila ozbiljno bolesna i primljena je u bolnicu.

Rubyn boravak u bolnici se oduljio. Približavao se Božić i bila je tužna što neće biti kod kuće. Jedna od Rubynih medicinskih sestara dosjetila se i ispred njezine sobe stavila poštanski sandučić kako bi joj obitelj mogla slati pisma puna molitava i ohrabrenja. Netko je to stavio na Facebook, i količina pošte koja je pristizala od prijatelja i potpunih stranaca iznenadio je sve, ponajprije Ruby. Svako primljeno pismo (njih više od 100.000) za Ruby je bilo veliko ohrabrenje. Napokon je otišla kući.

Pavlovo pismo vjernicima u Kolosama bilo je upravo to – pismo (r. 2). Napisane riječi hrabrile su ih da ustraju u nadi, znanju, izdržljivosti i strpljivosti (r. r. 10,11). Možete li zamisliti ljekovitost tih riječi za Kološane? Saznanje da se netko neprestano moli za njih, ojačalo je njihovu vjeru.

Naše riječi ohrabrenja mogu dramatično pomoći drugima u potrebi.

– John Blase

Bože, pokaži mi nekoga tko treba ohrabrenje i potakni me da to i učinim.