Razasuti

Pročitajte: Izaija 43:25; 44:21-23

25 Ja sam, ja koji uništavam tvoju krivnju zbog sebe
i tvojih se grijeha više ne spominjem.

21 Promisli to, Jakove i Izraele!
Jer si moj sluga.
Ja sam te sazdao; ti si moj sluga.
Izraele, ne ću te zaboraviti.
22 Razasut ću kao oblake tvoje opačine,
tvoje grijehe kao lake oblake.
Zato se vrati k meni!
Jer te želim otkupiti.«

23 Kličite, nebesa! Jer to Gospodin čini.
Podvikujte, zemaljske dubine!
Udarite u klicanje gore,
šume i sve drveće u njima!
Jer će Gospodin otkupiti Jakova
i proslaviti se na Izraelu.

Razasut ću kao oblake tvoje opačine,
tvoje grijehe kao lake oblake.

Izaija 44:22

BRITANSKI inženjer Edward Nairne izumio je gumicu za brisanje tako što je tražeći kruh uzeo komadić gume. Do 1770. godine sve napisano na papiru brisano je koricom kruha. Jednoga dana Edward je zabunom uzeo komadić gume, izbrisao pogrešku, a mrvice gume lako uklonio rukom.

I naše najveće pogreške u životu mogu biti izbrisane. Gospodin – Kruh života – koji nas svojim životom čisti od naših grijeha i obećava da ih se nikada neće sjetiti. »Ja sam, Ja koji uništavam tvoju krivnju zbog sebe i tvojih se grijeha više ne spominjem«, piše u Izaiji 43:25. To se može činiti kao nevjerojatna pogodba – i nezaslužena. Mnogima je teško vjerovati da naše prošle grijehe Bog može razasuti kao oblake ili rastjerati kao maglu. Zaboravlja li Bog, koji sve zna, tako lako?

To je upravo ono što Bog čini kada prihvatimo Isusa kao svoga Spasitelja. Odabravši da nam oprosti grijehe i da ih se više ne spominje, naš nam nebeski Otac omogućuje da krenemo naprijed. Kada nas prošli grijesi više ne vuku natrag, slobodni smo i čisti služiti Mu sada i zauvijek.

Da, posljedice mogu ostati. Ali Bog briše naše grijehe, poziva nas da se vratimo Njemu po svoj čisti novi život. Postoji li išta bolje od toga?

– Patricia Raybon

Bože, pomogni nam shvatiti stvarnost Tvojega oproštenja i radosno živjeti u njemu.