Rukom napravljeno

Pročitajte: Poslanica Efežanima 2:4-10

4 Ali Bog koji je bogat u milosrđu, zbog velike svoje ljubavi kojom nas je zavolio, 5 oživje s Kristom nas koji smo bili mrtvi zbog grijeha – milošću ste spašeni. 6 S njime nas uskrisi i posadi na nebesima u Kristu Isusu, 7 da pokaže u budućim vjekovima preveliko bogatstvo svoje milosti, dobrotom prema nama u Kristu Isusu. 8 Doista, milošću ste spašeni po vjeri. To nije od vas, nego je dar Božji. 9 Ne po djelima, da se tko ne bi hvalio. 10 Mi smo njegovo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo.

Mi smo Njegovo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo.

Efežanima 2:10

MOJA je baka bila vrlo nadarena. Često je pobjeđivala na brojnim natjecanjima švelja u svom rodnom Texasu. Cijeloga mog života za svaku bi mi važnu prigodu sašila dar, npr. kaputić od mohera za maturalnu večer ili tirkizni prošiveni pokrivač za moje vjenčanje. Na svakome daru bio je njezin potpis: »Rukom napravila za tebe Munna« U svakoj bih riječi osjetila ljubav svoje bake i njezinu vjeru u moju budućnost.

Pavao je Efežanima govorio o njihovoj svrsi u ovome svijetu. »Mi smo Njegovo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela« (r. 10), napisao im je. Ovdje »Njegovo djelo« znači umjetničko djelo ili remek-djelo. U nastavku Pavao govori da je logična posljedica toga da činimo dobra djela – znak našega obnovljenog odnosa s Isusom – Njemu na slavu u ovome svijetu. Ne možemo se spasiti vlastitim dobrim djelima, ali kada nas Božja ruka oblikuje za svoju nakanu, tada nas potiče da usmjeravamo druge prema Njegovoj velikoj ljubavi.

Glave pognute nad iglom, ruka moje Munnae stvarala je nešto što će mi prenijeti njezinu ljubav i njezinu želju da otkrijem svoju svrhu na ovome planetu. I svojim prstima oblikujući pojedinosti naših dana, Bog veze svoju ljubav i svrhu u naša srca kako bismo ga osobno doživjeli i pokazali »Njegovo djelo« drugima.

– Elisa Morgan

Nebeski Oče, hvala Ti što sam Tvoje djelo.