Bog okružuje i nas

Pročitajte: Psalam 125
1 Tko se uzda u Gospoda, on je kao gora Sion,
ne koleba se, čvrst ostaje dovijeka.
2 Jeruzalem okružuju gore:
a Gospod okružuje svoj narod
od sada i dovijeka.
3 Zato se ne će nametnuti žezlo grešničko
na baštinu pravednikâ,
da i pravednici svoje ruke
za zločinom ne pruže.

4 Učini, Gospode, dobro dobrim
i onima koji su čestita srca!
5 A koji skreću na krive staze,
neka ih Gospod progna s onima koji čine bezakonje!
Mir nad Izraelom!

Jeruzalem okružuju gore: a Gospod okružuje svoj narod od sada i dovijeka.

Psalam 125:2

U prometnoj zračnoj luci mlada je majka imala pune ruke posla. Njezin je mališan bio u punoj formi – vrištao je, udarao nogama i odbijao ući u zrakoplov. Iscrpljena i u visokoj trudnoći, mlada je majka konačno odustala, spustila se na pod i počela jecati.

Odjednom je šest ili sedam putnica, potpuno nepoznatih žena, okružilo mladu majku i njezino dijete – nudeći joj hranu, vodu i utjehu. Jedna je čak počela pjevušiti dječju pjesmicu. Taj je krug ljubavi umirio majku i dijete i uspješno su se ukrcali u zrakoplov. Druge su se žene vratile na svoja mjesta, bez potrebe da razgovaraju o onome što su učinile. Bilo im je dovoljno što su znale da su pomogle mladoj majci u trenutku kada joj je pomoć bila potrebna.

To je upravo ono o čemu govori 125. psalam: »Bregovi okružuju Jeruzalem: Jahve okružuje Jeruzalem: Jahve okružuje narod svoj odsada i dovijeka« (r. 2, K. S.) Gusto naseljeni Jeruzalem okružen je okolnim brdima – među njima i Maslinskom gorom, Sionom i Morijom.

Bog okružuje svoj narod – krijepi i stražari nad našim dušama »od sada i dovijeka«. Zato kada dođu teška vremana, podignimo »oči svoje prema gorama« (Psalam 121:1). Bog spremno čeka i nudi nam pomoć, nadu i ljubav.

– Patricia Raybon

U teškim vremenima okružuje nas Božja ljubav.