Srce ispunjeno mirom

Pročitajte: Mudre izreke 14:29-35

29 Strpljiv čovjek pokazuje mnogu mudrost;
čovjek zajedljiv počini ludost za ludošću.
30 Život je tijelu srce mirno,
a strast je kao crvotočina u kostima.
31 Tko pritišće siromaha, huli na njegova Stvoritelja,
a poštuje ga onaj koji se smiluje siromahu.
32 Po svojoj zloći dolazi bezbožnik do pada,
a pravednik ostaje još utješen i na samrti.
33 U srcu razumnoga počiva razboritost,
a što je u luđakovoj nutrini, to se pokaže.
34 Pravednost podiže narod,
a opačina je sramota narodima.
35 Mio je kralju razuman sluga,
a njegov gnjev pogodi nevaljalca.

Život je tijelu srce mirno, a strast je kao crvotočina u kostima.

Izreke 14:30

NI nakon četrdeset i pet godina profesionalne sportske karijere, ime Jerryja Kramera nije bilo u Kući slavnih igrača američkog nogometa (najviše priznanje). Primio je mnoge druge počasti i priznanja, ali to ga je zaobišlo. Iako je deset puta bio nominiran, nikad ga nije dobio. No, iako se toliko puta razočarao, Kramer je ljubazno rekao: »Tijekom života Nacionalna liga američkog nogometna dala mi je 100 darova i biti tužan zbog jednoga koji nisam dobio bilo bi glupo!«

Dok bi većina ljudi postala ogorčena zbog toga što su ih odbili u korist drugih igrača, Kramer nije bio. Njegov stav pokazuje način na koji možemo zaštititi svoje srce od razorne prirode ljubomore koja je »gnjilež u kostima« (r. 30, K. S.). Kada postanemo zaokupljeni onime što nemamo – i ne vidimo mnogo toga što imamo – izgubit ćemo Božji mir.

Nakon jedanaeste nominacije, ime Jerryja Kramera konačno je upisano u Kuću slavnih (NFL Hall of Fame) u veljači 2018. godine. Naše se zemaljske želje možda neće ispuniti, kao što su se konačno ispunile njegove, ali svi možemo imati mir u srcu usredotočimo li se na sve ono u čemu je Bog bio velikodušan prema nama. Bez obzira na to što želimo, ali nemamo, uvijek možemo imati mir koji On donosi u naš život.

– Kirsten Holmberg

Bog daje našem srcu mir i još mnogo toga.