Bilo je sjajno!

Pročitajte: Mudre izreke 12:12,24-28

12 Tvrđava će se bezbožnikâ srušiti,
a korijen pravednika traje.

24 Ruka će marljiva čovjeka zagospodariti,
a lijena mora raditi.
25 Briga u srcu pritišće čovjeka,
a dobra ga riječ razvedri.
26 Pravednik istražuje svoju pašu,
a put bezbožnika vodi u zabludu.
27 Lijenčina ne ulovi svoju zvijer;
marljivoga čovjeka dopadne dragocjeno dobro.
28 Staza pravednosti vodi k životu,
a put opačine k smrti.

Ruka će marljiva čovjeka zagospodariti, a lijena mora raditi.

Izreke 12:24

BILA je to utrka dvanaestogodišnjih djevojčica, ali ona nije željela sudjelovati. Pripremala se, ali se bojala neuspjeha. Ipak, započela je utrku sa svima ostalima. Nakon nekog vremena jedna po jedna trkačica pretrčale su tri kilometra i prošle kroz cilj – osim naše nevoljke trkačice. Konačno je njezina mama, koja je čekala da ona završi utrku, ugledala usamljenu siluetu u daljini. Otišla je do cilja, pripremajući se da utješi iscrpljenu natjecateljicu. Umjesto toga, kad je ugledala svoju mamu, djevojčica je uzviknula: »Bilo je sjajno!«

Što može biti sjajno u tome da završite zadnji? Završite!

Djevojčica je pokušala nešto teško i uspjela! Sveto pismo cijeni naporan rad i marljivost, što se često uči kroz sport ili glazbu ili druge stvari koje zahtijevaju ustrajnost i trud.

U Mudrim izrekama 12:24 piše: »Marljiva ruka vlada, a nemar vodi u podložnost« (K. S). Zatim čitamo: »U svakom radu ima dobitka, a puste riječi donose samo gubitak« (14:23). Ta mudra načela – ne obećanja – mogu nam pomoći dobro služiti Bogu. Božji plan za nas uvijek je uključivao rad. Čak i prije pada, Adam je dobio zadaću da »obrađuje i uzgaja« vrt edenski (Postanak 2:15). A sve što radimo moramo »od srca činiti kao Gospodinu« (Kološanima 3:23).

– Dave Branon

Radimo u snazi koju nam Bog daje, a rezultate ostavimo Njemu!