Plodonosni do kraja

Pročitajte: Psalam 92:13-16

13 Pravednik će cvjetat kao palma
i rasti kao libanonski cedar:
14 zasađeni u Domu Gospodnjem,
cvjetat će u dvorima Boga našega.
15 U starosti donosit će plod,
bit će sočni i svježi,
16 da navijeste kako je pravičan Gospod,
Hrid moja, u kojem nema nepravde.

U starosti donosit će plod, bit će sočni i svježi.

Psalam 92:15

IAKO je Lenore Dunlop imala devedeset i četiri godine, njezin je um bio bistar, njezin osmijeh vedar, i mnogi su osjetili njezinu zaraznu ljubav prema Isusu. Nije bilo neuobičajeno zateći ju u društvu mladih ljudi naše crkve; njezina prisutnost i sudjelovanje bili su izvori radosti i ohrabrenja. Lenorein je život tako zračio da nas je njezina smrt zatekla nespremnima. Poput snažne trkačice protrčala je preko životne ciljne crte. Njezini polet i žar bili su takvi da je, samo nekoliko dana prije svoje smrti, završila šesnaestotjedni tečaj o donošenju Isusove poruke narodima svijeta.

Plodonosan, bogobojazan život Lenore slika je onoga o čemu čitamo u Psalmu 92:13-16. Taj psalam opisuje pupanje, cvjetanje i donošenje ploda onih čiji su životi ukorijenjeni u odnos s Bogom (r. r. 13,14). Stablo palme i libanonskog cedra cijeni se po ljepoti, plodu i drvetu; slika su vitalnosti, napretka i korisnosti. Kad vidimo u svojem životu pupanje, rascvjetanost i plod ljubavi, dijeljenje, pomaganje i dovođenje drugih Kristu, moramo se radovati.

Čak i za one koje smatramo »vremešnima« ili »starima«, nikada nije prekasno da se ukorijene i donesu plod. Lenorein život bio je duboko ukorijenjen u Bogu kroz Isusa i svjedoči o tome i Božjoj dobroti (r. 15). A mogu i naši.

– Arthur Jackson

Oče, daj nam snagu da donosimo plodove koji pokazuju da je naš život ukorijenjen u Isusa, Tvojem Sinu.