Iskreno »hvala«

Pročitajte: Psalam 9:2,3,8-11

2 Gospode, zahvaljivat ću ti iz svega srca
i opjevati sva tvoja čudesna djela.
3 U tebi ću se radovati i veseliti,
pjevat ću tvojemu imenu, Svevišnji!

8 Gospod će vječno kao sudac stolovati.
Podigao je svoje prijestolje za suđenje,
9 On će u pravdi suditi svijetu,
izreći će pravednu osudu narodima.
10 Gospod je utočište potlačenima
i zaklon u vrijeme nevolje.
11 Uzdaju se u tebe koji poznaju tvoje ime,
jer ti, Gospode, ne ostavljaš one koji te traže.

Gospode, zahvaljivat ću Ti iz svega srca i opjevati sva Tvoja čudesna djela.

Psalam 9:2

PRIPREMAJUĆI Xaviera za pri razgovor za posao, moj suprug Alan dao je našem sinu svežanj zahvalnica koje će poslati nakon susreta s mogućim poslodavcima, a zatim je, primjenjujući svoje dugogodišnje menadžersko iskustvo, postavio Xavieru nekoliko uobičajenih pitanja. Nakon toga naš sin je u mapu stavio nekoliko primjeraka svog životopisa i zahvalnice. »Znam«, rekao je, »iskrena će me zahvalnica izdvojiti od svih ostalih kandidata.«

Kad je poslodavac nazvao Xaviera i rekao da je dobio posao, zahvalio mu je na rukom pisanoj zahvalnici kakvu godinama nije dobio.

Reći »hvala« ima trajan učinak. Psalmistove dirljive molitve i zahvalno štovanje sačuvani su u Psalmima. Iako postoji sto pedeset psalama, ova dva retka u sebi sadržavaju bit zahvalnosti: »Gospode, zahvaljivat ću Ti iz svega srca i opjevat sva Tvoja čudesna djela. U Tebi ću se radovati i veseliti, pjevat ću Tvojemu imenu, Svevišnji!« (r. r. 2,3)

Nikada nećemo moći prestati zahvaljivati za sva Božja čudesna djela, ali možemo početi s iskrenim »hvala« u svojim molitvama. Možemo njegovati zahvalno štovanje, slaviti Boga i zahvaljivati Mu za sve što je učinio i sve što je obećao učiniti.

– Xochitl Dixon

Nikada nije kasno naučiti reći Bogu »hvala«.