Izgubljena omotnica

Pročitajte: Evanđelje po Mateju 6:19-21

19 Ne sabirite sebi blaga na zemlji, gdje ga uništava moljac i rđa, gdje kradljivci obijaju i kradu! 20 Sabirite sebi blago u nebu gdje ga ne uništava ni moljac ni rđa, gdje kradljivci ne obijaju i ne kradu! 21 Jer gdje je tvoje blago, ondje je i tvoje srce.

Sabirite sebi blago u nebu gdje ga ne uništava ni moljac ni rđa, gdje kradljivci ne obijaju i ne kradu!

Matej 6:20

PRONAŠLI smo ju kada smo se vraćali kući nakon posjeta obitelji u drugome gradu. Bili smo na benzinskoj crpki kad sam primijetio uprljanu, glomaznu omotnicu na tlu. Podigao sam ju, onako prljavu ali neoštećenu, i otvorio. Na moje veliko iznenađenje, bila je puna novca.

Netko je taj novac izgubio – i vjerojatno ga grozničavo traži. Dao sam telefonski broj djelatnicima crpke za slučaj da se netko vrati tražeći omotnicu. Ali nikada nitko nije zvao.

Netko je imao taj novac i izgubio ga je. Sa zemaljskim blago je često tako. Može ga se izgubiti, ukrasti ili čak potratiti. Izgubiti se može lošim ulaganjima ili zbog pada vrijednosti novca, nad čime nemamo kontrolu. Ali s nebeskim blagom koje imamo u Isusu – obnovljenim odnosom s Bogom i obećanjem vječnog života – nije tako. Ne možemo ga izgubiti na benzinskoj crpki ni bilo gdje drugdje.

Zato nam je Isus rekao: »Sabirite sebi blago u nebu« (r. 20). To činimo kada se bogatimo »dobrim djelima« (1 Timoteju 6:18) ili »u vjeri« (Jakovljeva 2:5) – kada s ljubavlju pomažemo drugima i govorimo im o Isusu. I dok nas Bog vodi i daje nam snagu, nastojmo steći trajno bogatstvo iščekujući vječnu budućnost s Njime.

– Dave Branon

Budimo zahvalni za sve što imamo ovdje na zemlji, ali imajmo na umu da je naše stvarno blago u nebu.