Zatražimo Božju pomoć!

Pročitajte: Psalam 6:5-10

5 Vrati se, Gospode, spasi moj život,
pomozi mi u svojoj dobroti!
6 Jer u smrti se više tebe ne spominje.
Tko te slavi u Podzemlju?
7 Iznemogoh od duga jecanja.
Svaku noć plačem vlažeći svoje uzglavlje
i suzama natapam svoju postelju.
8 Moje se oči istrošiše od tuge,
onemoćaše od muke među tolikim mojim protivnicima.

9 Odlazite od mene svi, koji zlo činite,
jer je Gospod čuo moj glasni plač!
10 Gospod je uslišao moj vapaj,
Gospod je prihvatio moju molitvu.

Gospod je uslišao moj vapaj, Gospod je prihvatio moju molitvu.

Psalam 6:10

KAD je mojem suprugu Danu dijagnosticiran karcinom, nisam uspijevala pronaći »pravi« način da zamolim Boga da ga ozdravi. Znala sam da u svijetu postoje ozbiljni problemi – ratovi, glad, siromaštvo, prirodne katastrofe. Tada sam za jedne jutarnje molitve čula svog supruga kako ponizno moli: »Dragi Gospodine, molim te izliječi moju bolest.« Shvatila sam da moram prestati komplicirati molitve, jer Bog savršeno čuje iskreni vapaj za pomoć.

David je jednostavno rekao: »Vrati se, Gospode, spasi moj život, pomozi mi u svojoj dobroti!« (r. 5) Bilo je to u vrijeme duhovne zbrke i očaja. Ne znamo baš o čemu je bila riječ, no njegove su iskrene molbe znak duboke potrebe za pomoći i obnovom. »Iznemogoh od duga jecanja« (r. 7), napisao je.

Ipak, David nije dopustio da ga vlastita ograničenja, uključujući i grijeh, spriječe da sa svojom potrebom dođe Bogu. I tako se, još prije nego što je Bog odgovorio, David radovao: »Jer je Gospod čuo moj glasni plač! Gospod je uslišao moj vapaj, Gospod je prihvatio moju molitvu« (r. r. 9,10).

Usprkos našoj smetenosti i nesigurnosti, Bog čuje i prihvaća iskrene molbe svoje djece. Spreman nas je saslušati, pogotovo kad Ga najviše trebamo.

– Patricia Raybon

Dragi Gospodine, daj nam hrabrosti da tražimo Tvoju božansku pomoć, vjerujući da ćeš odgovoriti.